Regija

Alen Babić saznao ime protivnika u eliminacijskoj borbi za titulu!

Alen Babić

 Screenshot(Youtube, Dazn Boxing)
Alen bi već ove godine mogao boksati za naslov svjetskog prvaka

Alen Babić (10-0)već duže vrijeme trenira punom parom iako nije znao tko će mu biti idući protivnik, a iščekivanju je sada došao kraj. Kako doznajemo "The Savage" će se u svojem idućem meču boriti protiv 31-godišnjeg Poljaka Adama Balskog (16-1), a ulog u borbi će biti WBC Silver pojas u bridgerweight kategoriji.

WBC federacija uvela je Silver pojas 2010. godine, a osvajanjem tog pojasa pobjednik bi postao obavezni izazivač za naslov svjetskog prvaka. Ovo će ujedno biti i najvažniji Babićev meč u dosadašnjoj karijeri jer će u slučaju pobjede postati obavezan izazivač prvaku Oscaru Rivasu.

Adam Balski svoju karijeru započeo je još 2013. godine i do sada se susretao s protivnicima različitog kalibra. Boksao u cruiser kategoriji gdje je prošle godine napao upražnjeni interkontinentalni naslov protiv Mateusza Masternaka (43-5), a tu borbu je u konačnici izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. U karijeri se još nije susreo s nokauterom kalibra našeg Alena, ali definitivno nije protivnik kojeg bi se trebalo podcijeniti.

Alenu će ovo biti prva borba ove godine, a nedavno je izjavio kako je spreman za nove izazove. Posljednju borbu imao je protiv Davida Spilmonta protiv kojeg je pokazao svoju novu kvalitetu, a to je da se može vratiti u borbu i pobijediti čak i kada je vidno uzdrman. Kao i svaki put do sada Alen je htio pružiti šou za publiku što ga je umalo koštalo pobjede, ali zahvaljujući svojoj hrabrosti i srčanosti ostao je i dalje neporažen. Alen se do sada natjecao većinom u teškoj kategoriji, a nekoliko mečeva odradio je i u bridgerweightu. Za sada je mu je cilj ostati u bridgerweightu i pokušati osvojiti titulu protiv Oscara Rivasa, a za dalje nećemo biti iznenađeni ako se opet vrati u tešku kategoriju.

Nedavno je izjavio kako ga u teškoj kategoriji zanimaju jedino borbe protiv Filipa Hrgovića i Sir Allena.

Linker
18. travanj 2024 23:44