Regija

Alen Babić slavio nokautom u prvom profesionalnom meču

Alen Babić je uspješno započeo svoju profesionalnu boksačku karijeru. Na priredbi održanoj danas u Italiji "The Savage" je slavio nokautom.

U prvom profesionalnom nastupu karijere Babić se danas, u četvrtak, obračunao s Lazarom Stojanovićem iz Srbije. Meč dogovoren na četiri runde završio je pobjedom tehničkim nokautom u drugoj rundi za hrvatskog boksača.

"Kao amatera su me zvali mojim imenom, od sada me možete zvati 'The Savage', 1-0, 1 KO", napisao je Babić u objavi na društvenim mrežama nakon pobjede.

26- godišnjak iz BK Leonardo pod vodstvom trenera Leonarda Pijetraja tako je nakon uspješne amaterske karijere sjajno započeo svoju novu avanturu među profesionalcima. Svoj drugi meč odradit za nešto više od tjedan dana na velikoj priredbi u Londonu koju predvodi borba Dilliana Whytea i Oscara Rivasa.

Upravo je Whyte omogućio Babiću ovu priliku. Naime, hrvatski borac je proteklih tjedana kao sparing partner pomagao Britancu u pripremama za nadolazeći meč, a Whyte je bio toliko oduševljen njegovim stilom borbe da mu je ponudio mjesto na svojoj priredbi. Whyte je i taj koji mu je dao nadimak "The Savage" (Divljak).

Babićev drugi meč na rasporedu je u subotu, 20. srpnja, u londonskoj O2 Areni.

Linker
19. travanj 2024 13:16