Regija

Dillian Whyte čestitao Babiću i javno mu poručio: 'Dobrodošao u tim!'

Alen Babić
Nakon što je Alen Babić uspješno startao svoju profesionalnu boksačku karijeru jučerašnjom pobjedom u Rimu, javnu čestitku dobio je od boksačke superzvijezde i čovjeka koji je zapravo zaslužan za njegov odlazak u profesionalce, Dilliana Whytea.

Alen Babić u profesionalce je ušao pobjedom prekidom u drugoj rundi protiv Lazara Stojanovića iz Srbije, ali i s novim nadimkom 'The Savage'. Njega mu je dodijelio Dillian Whyte, kojem je Babić posljednjih tjedana sparing partner. No, iskazao se kroz treninge te je postao više od toga. Whyteov tim prepoznao je kvalitetu kod boksača iz BK Leonardo te su ga regrutirali u svoj tim, odmah mu dogovorivši meč 20. srpnja u Londonu. Bit će to na priredbi koju će predvoditi upravo Whyte.

Prije toga je Babić ekspresno odradio profesionalni debi, a na pobjedi mu je čestitao Whyte putem svog Instagrama. Zapravo, postavio je InstaStory objavu u kojoj je čestitao hrvatskom boksaču na dobro odrađenom poslu te mu je poželio dobrodošlicu u njihov tim. Sad je u potpunosti jasno kako Britanci s 26-godišnjim boksačem iz Rovinja imaju ozbiljne planove. Tako se Alenu isplatilo sve što je do sada dao u svojoj uspješnoj amaterskoj karijeri.

Whyte će u iduću subotu predvoditi priredbu u londonskoj O2 Areni mečem protiv Oscara Rivasa. Tijekom ovih dana trebali bismo saznati tko će biti protivnik za Babića, koji će se tako odmah na velikoj priredbi predstaviti britanskoj publici.

Hrvatska boksačka javnost pozdravila je Babićevu odluku o odlasku u profesionalce uz komentar kako njegov stil boksa upravo tome odgovara i kako nema sumnje da će uspjeti. Uz kvalitetno mentorstvo i sparinge s jednim od najboljih na svijetu, preduvjeti su svakako tu.

Linker
19. travanj 2024 12:09