Regija

Andi Vrtačić sa zvukom zvona prekidom pobijedio Janura! Uspješno je debitirao u KSW-u

Andi Vrtačić

 Goran Sebelic/CROPIX
Krajem druge runde je Andi pogodio nekoliko dobrih udaraca te je sudac morao prekinuti meč

Borac iz pulskog Trojana, Andi Vrtačić, večeras je odradio svoj debi za poljski KSW. Drugi je to borac koji je pod trenerskom palicom Zelga Galešića nastupio pod okriljem KSW-a, a ovog puta će se u Pulu vratiti s pobjedom. Protivnik mu je bio također KSW debitant Mateusz Janur (6-5 MMA), a Andi je prema kladionicama bio dosta velik autsajder.

Prva runda

Zauzeo je Janur centar kaveza početkom runde dok je Andi tražio svoju distancu prednjim direktom. Pokušao je Poljak ‘‘high kickom‘‘ bez da je pronašao metu, no nedugo nakon toga je Andi dobio udarac u genitalije. Uspio se dosta brzo oporaviti te je meč nastavljen. Nastavili su nešto rezerviranije uz poneki ‘‘low kick‘‘, a Janur je pogodio i solidan kroše. Prijetio je Andi kružnim udarcima ali bez neke štete. Ulazio mu je Janur u distancu ali nije ga ugrozio na nogama. Pokušao je Janur rušiti u zadnjoj minuti, no Andi se uspio obraniti nakon čega je dobio snažan ‘‘high kick‘‘. Nije bio ugrožen Andi, no u finalnim sekundama runde Janur je ipak dobio rušenje.

Druga runda

Andi je ponovno pokušavao udarcima nogom, dok je Janur isto kao i u prvoj rundi zauzeo centar. Dobar kružni u tijelo je Andi pogodio što je Janur itekako osjetio, a nastavio je raditi ‘‘front kickovima‘‘ i prednjim direktom. Bacali su obojica i kombinacije i pojedinačne udarce, ali u prvoj polovici runde nitko nije bio ugrožen. Andijev nos je bio vidljivo krvav, što je vjerojatno šteta iz prve runde. Još jednim ‘‘high kickom‘‘ je zaprijetio Poljak, no prijetio je i Andi ‘‘question mark kickom‘‘. Janur je kleknuo, a Andi je još jedan udarac pogodio i završili su u parteru. Ubrzo su ustali te je Andi nastavio udarcima nogom pogađati Janura. Krajem runde Janur je ponovno pokušao rušiti, ali nije uspio. Andi je bacio zadnji direkt i sa zvukom zvona je nokautirao Janura! Kakav udarac!

Nakon meča je u intervjuu rekao kako nije zadovoljan sa svojim nastupom i da nikako nije uspijevao naći distancu. No, kako je meč odmicao, više je slušao Zelga i izgledao je bolje.

Andiju čestitamo na uspješnom debiju, a nadamo se da će uskoro opet u KSW-ov kavez. Bravo Andi!

Linker
15. lipanj 2024 15:54