Regija

Andi Vrtačić uspješno odradio vaganje za debi u KSW-u: Sutra ga čeka meč protiv domaćeg predstavnika

Andi Vrtačić

 Instagram (andi Vrtačić, Ksw)
28-godišnjak iz Pule profesionalno je odradio svoju dužnost

Jedan od atraktivnijih FNC-ovih boraca i bivši izazivač za titulu prvaka u FNC-ovoj srednjoj kategoriji, sutra će debitirati pod okriljem KSW-a, ponajbolje europske MMA organizacije. Pulski borac Andi Vrtačić (3-1-0) imat će priliku prezentirati svoje vještine na velikoj pozornici u poljskom Lubinu.

Vrtačića čeka obračun s Mateuszom Janurom (6-5-0), borcem koji dolazi upravo iz Lubina i uživat će veliku podršku domaće publike. Kao i Andiju, Mateuszu će sutrašnji meč također biti debi u KSW-u i Andi zasigurno može poraziti ovakvog borca.

Janur je upisao dva poraza u posljednja tri nastupa, a posljednji meč odradio je u devetom mjesecu 2022. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Damiana Konieczynja (1-1-0) na MFG 4 eventu. U devetom mjesecu 2021. godine, Janur je upisao vjerojatno najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. Nokautom u prvoj rundi tada je porazio Kamila Szymuszowskog (17-8-0), također na MFG-ovom eventu.

Što se Andija tiče, borac iz pulskog Trojana nekoć je bio prvak FFC-a u kickboksu, a bio je i finalist prve sezone FNC Armagedona. Nastup u finalu otkazao je zbog ozljede, a nešto kasnije odradio je otkazani meč protiv Đanija Barbira. Borbu je izgubio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, ali u 12. mjesecu prošle godine vratio se na impresivan način. Taktički i tehnički savršenom izvedbom porazio je Matiju Bosančića (2-0), a sada mu slijedi debi u KSW-u.

Vrtačić i Janur ranije danas stali su na vagu i uspješno su odradili svoju dužnost. Janur je bio na gornjoj granici srednje kategorije sa svojih 186 ‘‘pounda‘‘ (84,2 kg), dok je Andi bio na točno 185 ‘‘lbs‘‘ (84 kg).

Svi ostali akteri sutrašnjeg KSW 80 eventa također su uspješno odradili vaganje, a event starta u petak (17.3.) od 19:00h. Vrtačić i Janur otvorit će event, odnosno njihov borba prva je po redu.

Linker
26. travanj 2024 14:21