Regija

(ANKETA) Luka Plantić smatra se zakinutim u meču protiv Torresa, slažete li se s njim?

Luka Plantić
 LUIS ROBAYO Afp
Drugi nastup Luke Plantića na olimpijskom turniru podigao je prašinu zbog samog ishoda borbe

Osmina finala boksačke kategorije do 81 kilograma donosi kraj olimpijskog sna Luke Plantića. Naš predstavnik danas je poražen od strane Meksikanca Rogelia Romera Torresa podijeljenom sudačkom odlukom. Četiri suca bodovali su 29-28 u korist Torresa, dok je jedan sudac vidio Luku Plantića kao pobjednika, također rezultatom 29-28. Prve dvije runde suci su bili jednoglasni. Svih pet sudaca prvu rundu dodijelili su Hrvatu, a drugu Meksikancu. Treću rundu četvorica sudaca daju Romeru Torresu.

Već nakon samog završetka borbe, počela su jačati mišljenja kako je Luka pokraden, počevši od reakcija na društvenim mrežama pa sve do samog Plantića. Hrvatski boksač prvu rundu smatra poprilično spornom, unatoč tome što ju je dobio na sudačkim karticama.

''Po meni suci su krivi. U prvoj rundi sam ga dvaput uzdrmao, bio je u teškom nokdaunu, ali ga je sudac spašavao, uplitao se, micao i tako prekidao borbu. Trebao mu je brojati, dvaput u prvoj rundi'', izjavio je Luka Plantić za Sportske novosti.

Predstavnik Hrvatske uistinu jeste imao sjajnu rundu te se u nekoliko navrata činilo kako je Meksikanac uzdrman i da je pitanje vremena kada će pasti. Međutim, tvrda meksička brada izdržala je nalete našeg boksača, a sudac niti jednu situaciju nije procijenio kao priliku da broji Torresu. Ipak, neovisno o ishodu, Luka može biti zadovoljan svojim nastupom. Nakon prvog kruga i teško izborene pobjede nad Jordancem Odai Riyad Adel Alhindawijem, Plantić je obećao puno bolji nastup u osmini finala, a obećanje je ispunio.

''To je ono što sam rekao. Zadovoljan sam svojim boksom. Mogu biti donekle i zadovoljan nastupom na Olimpijskim igrama. Donekle kažem, jer prošao sam prvo kolo, ali trebao sam i drugo da nisam zakinut od sudaca.'', dodao je Luka za SN.

Činjenica je kako suci definitivno nisu imali lak posao, a oba boksača dali su sve od sebe i pružili tri runde bespoštedne i odlične borbe. Ipak, pri dnu teksta putem ankete tražimo Vaše mišljenje.

Linker
18. travanj 2024 09:10