Regija

Ante Delija finale PFL turnira tražit će u Europi! Poznato je gdje i kada će se boriti protiv Ferreire

Ante Delija

 Screenshot (youtube, Pfl)
Najbolji hrvatski MMA teškaš na korak je od ponavljanja prošlosezonskog uspjeha

PFL je proteklog tjedna zaključio uvodnu fazu svog ovosezonskog turnira i sada čekamo osmi mjesec i polufinalne mečeve po kategorijama. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da PFL dva polufinalna eventa planira održati u Europi.

Jedan event bit će u Walesu, točnije u Cardiffu, a London će također dobiti priliku ugostiti PFL-ovu priredbu. Uzmemo li u obzir da hrvatski teškaš Ante Delija također nastupa u polufinalu, situacija postaje još zanimljivija.

Deliju u polufinalu čeka obračun s opasnim Brazilcem Renanom Ferreirom (9-3-0). Ferreira je ove sezone upisao pobjedu nokautom u prvoj rundi protiv Jamellea Jonesa te poraz jednoglasnom odlukom od Klidsona Abreua. U polufinale je ušao s četvrte pozicije.

Ante Delija upisao je dvije pobjede u prva dva nastupa i kao drugoplasirani teškaš ušao je u playoff. Ante je prošle godine dogurao do finala gdje je izgubio od Cappeloze, a ove godine nada se otići korak dalje.

PFL je otkrio kada ćemo gledati Deliju u polufinalnom okršaju, a najbolji hrvatski teškaš borit će se na eventu u Cardiffu. Radi se o PFL 8 2022 eventu, a datum održavanja je 13. kolovoza (osmi mjesec). Goltsov i Cappeloza također će se boriti na toj priredbi, a gledat ćemo i polufinalne okršaje boraca velter kategorije. Preostaje vidjeti kojim će mečevima PFL upotpuniti ostatak ovog ‘‘carda‘‘.

20. kolovoza u Londonu nastupat će borkinje lake kategorije te borci perolake kategorije. Prvotno je bilo predviđeno da borci perolake kategorije nastupaju u Walesu, ali Brendan Loughnane, jedna od glavnih zvijezda perolake kategorije, engleski je borac i puno više smisla ima ubaciti ga na londonsku priredbu.

Polufinala lake i poluteške kategorije održat će se 5. kolovoza, a taj event neće biti u Europi, nego u New Yorku.

Dakle, nešto više od mjesec dana dijeli nas od Delijinog polufinalnog nastupa, a nadamo se kako će Ante imati podršku hrvatskih navijača koji si mogu priuštiti odlazak na event koji će se održati u Cardiffu.

Linker
22. travanj 2024 00:33