Regija

Ante Delija savladao favoriziranog Goltsova i osigurao finale treće sezone PFL-a!

Denis Goltsov i Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Vrhunska izvedba protiv teškog protivnika donijela je hrvatskom teškašu zaista ogromnu pobjedu

Taktički sjajnim pristupom, gdje je uspio u prvi plan staviti svoje najveće kvalitete, Ante Delija došao je do pobjede protiv Denisa Goltsova, čime je uspješno prošao kroz polufinale teškaškog turnira treće sezone Professional Fighters League turnira. Snažnog i izuzetno opasnog Rusa uspio je primiriti te iskontrolirati, čime je na bodovne suce ostavio dovoljno jak dojam da mu oni jednoglasno dodijele pobjedu u zapravo vrlo teškoj i većinom neizvjesnoj borbi.

Odmah na početku borbe Ante je odlučio skratiti distancu i zatvoriti klinč. Nakon otprilike jedne minute hrvanja uz ogradu, Goltsov okreće i pogađa koljenom, nakon čega ulazi u neuspješno rušenje te započinje borba na nogama. Delija izgleda bolje i dobro pogađa direktom, što rezultira time da Rus inicira novi klinč. Točno na sredini runde Goltsov upisuje rušenje i kreće raditi iz gornje pozicije. No, tek pola minute trajala je dominantna pozicija ruskog borca, prije nego se Ante ustaje, okreće i sad on dolazi u prednost. Putem nekoliko udaraca raskrvario je Delija lice svog protivnika, a gornju poziciju zadržao je sve do kraja ove vrlo izjednačene runde.

Na početku druge dionice agresivniji je Goltsov i nekoliko puta dobro pogađa. Napao je nakon toga Delija, ali je promašio te izgubio ravnotežu što Goltsov koristi za dolazak u bolju poziciju u klinču, nakon čega još jednom odvodi borbu na pod. Ovog puta napada s leđa, čime ne dozvoljava Dubrovčaninu okret poput onoga u prvoj rundi. Dvije minute prije kraja runde Ante se ipak uspio vratiti na noge, no i dalje u klinč poziciju koju kontrolira njegov protivnik. Pokušao je Rus još jednom vratiti borbu na pod, no griješi, što Ante koristi za svoj novi dolazak u gornju poziciju. Tražio je prolazak svojih udaraca, no Goltsov je, unatoč tome što je bio na leđima, većinu toga uspio blokirati.

Odmah na početku treće runde sjajan ulazak Delije u rušenje i dolazak u gornju poziciju. Mali problem Delije bio je nemogućnost pronalaska pozicije iz koje bi nanio ozbiljnije udarce, no svakako mu je u prilog išlo to što sigurno kontrolira poziciju. Uspio je Goltsov nakon gotovo tri minute ustati, no ne dalje od klinč pozicije. Bilo je tu nekoliko pokušaja novog rušenja, no bez previše uzimanja rizika. Pred sam kraj izašao je Goltsov iz klinča i napao, ali kratko i svakako nedovoljno za ostaviti bolji dojam u ovoj rundi koja je neupitno pripala hrvatskom borcu.

Iza boraca je ostao težak okršaj u kojem su pobjednika morali proglasiti bodovni suci. Neki dojam je bio da je Delija u prvoj rundi ostavio blago bolji dojam, druga je pripala njegovom protivniku, dok je u trećoj Ante zapravo bio najuvjerljiviji. Čini se da su tako razmišljali i suci, budući da su sva trojica bodovali 29:28 u korist Ante Delije koji odlazi u finale. Tamo će se boriti 27. listopada, za titulu PFL prvaka , ali i novčanu nagradu u iznosu od milijun dolara.

Linker
23. travanj 2024 11:28