Ostalo

Cyborg još jednom izazvala Kaylu Harrison, ova joj odgovorila s osmjehom na licu

Cris Cyborg i Kayla Harrison
 Hans Gutknecht, Los Angeles Daily News/SCNG | Andrew H. Walker/Shutterstock Editorial/Profimedia
Svakom novom pobjedom Kayle Harrison pojavi se tema njene eventualne borbe protiv Cris Cyborg

Genah Fabian upisala se u listu protivnica koje ni u kom smislu nisu uspjele ugroziti Kaylu Harrison, bivši dvostruku zlatnu olimpijku u judu i neupitno najdominantniju MMA borkinju svijeta u ovom trenutku. Barem ako gledamo po načinu na koji ostvaruje pobjede, a ako ipak zanemarimo pravu kvalitetu njenih protivnica.

Nakon što je izborila svoje drugo finale PFL turnira kategorije do 70 kilograma, rijetko tko sumnja da neće osvojiti još jedan naslov. I odmah se postavlja pitanje postoji li netko tko ju može pobijediti. Gledajući na konkurenciju u PFL-u, taj odgovor je vjerojatno ne, a niti na globalnoj slici borkinja te težine baš ne postoji neka kvaliteta. No, jedno ime tu ipak iskače. Riječ je o Cris Cyborg, koja nije propustila priliku još se jednom Kayli obratiti, nakon što je ova još u borilištu upitala ima li nekoga tko ju može savladati?

"Ja mogu zadovoljiti granicu od 70 kilograma", napisala je Cyborg, dodavši još jedan 'tvit' sa svojim trofejima uz komentar: "16 godina već skupljam trofeje."

Brazilka je samu sebe prozvala "Grand Slam" prvakinjom, aludirajući na svoje titule Strikeforcea, UFC-a, Bellatora i Invicte. Titula PFL-a vjerojatno bi joj dobro pristajala toj kolekciji.

Kayli je na to ukazano tijekom konferencije za medije, na što je ona reagirala pomalo podrugljivo.

"O da, mi znamo da ona može zadovoljiti težinu. Čestitamo na tome! Što ona sad želi, nagradu za tako nešto? Možeš spustiti kilograme, ali ne možeš me pobijediti", rekla je Kayla.

Cyborg je trenutno pod ugovorom s Bellatorom, gdje je prvakinja kategorije do 66 kilograma i teško je očekivati njeno eventualno pristupanje idućoj sezoni PFL-a. Osim toga, i Kayla je već izjavila kako nema namjeru produžiti ugovor s PFL-om ukoliko ne bude plaćena poput najbolje borkinje na svijetu, čime se svakako smatra.

I uistinu, Kayla Harrison sve je svoje protivnice do sada uvjerljivo savladala, bez da ju je ijedna od njih uspjela ugroziti. Ipak, realno je priznati da u njenoj kategoriji, odnosno kategoriji za koju može skinuti kilograme, nema elitnih borkinja niti je ta kategorija do sada postojala u bilo kojoj elitnoj promociji. PFL je njenu kategoriju napunio većinom borkinjama koje su do sada nastupale u bantamu ili eventualno perolakoj kategoriji, a i tamo nisu nikad pripadale svjetskom vrhu. Njena prava vrijednost vidjela bi se kad bi se uspjela dogovoriti borba protiv Cyborg. To bi uistinu bio spektakl.

Linker
26. travanj 2024 23:34