Regija

Ante Delija saznao prvog suparnika na putu do milijun dolara; dogodio se zaokret u slučaju Julije Pajić!

Ante Delija
 Screenshot (YouTube, PFL)
‘Hodajuća nevolja‘ nastupa na priredbi koju predvodi legendarni Brazilac Fabricio Werdum

PFL je u utorak objavio popis borbi za treću priredbu nadolazeće sezone. Riječ je o eventu koji se 6. svibnja održava u Atlantic Cityju i na kojem nastupa hrvatski teškaš Ante Delija!

Objava iz američke borilačke promocije otkrila nam je tako ime prvog suparnika preko kojeg će Ante krenuli u lov na milijun dolara vrijednu nagradu. Riječ je o Bruni Cappelozzi, 31-godišnjem Brazilcu koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 10 pobjeda i pet poraza.

Cappelozza je nekoć bio poluteškaš, a posljednji nastup odradio je prije gotovo pa tri godine. Naime, u akciji ga nismo gledali od srpnja 2018. kada ga je na Rizin 11 priredbi nokautirao Čeh Jiri Prochazka. Prije tog dvoboja, borac iz Sao Paula imao je tri pobjede u nizu.

S druge strane, Deliji (17-3) će ovo biti prva borba otkako je u studenom 2019. na KSW-ovom zagrebačkom spektaklu tehničkom nokautom zaustavio Olija Thompsona. 'Hodajuća nevolja' u ovim trenucima broji tri uzastopne pobjede, a posljednji je poraz Ante doživio još tamo davne 2015. kada je zbog ozljede noge prekinut njegov meč s Marcinom Tyburom.

Werdum u glavnoj, Harrison u sunaslovnoj borbi večeri

Ovu priredbu predvodit će bivši UFC-ov prvak Fabricio Werdum (24-9-1). Legendarnog Brazilca u njegovom debiju čeka manje iskusni sunarodnjak Renan Ferreira (6-2). Za 'Vai cavala' će ovo biti prva borba nakon odlaska iz UFC-a, odnosno prva nakon pobjede na Alexanderom Gustafssonom.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo prvakinju Kaylu Harrison (8-0) koju u lakoj kategoriji čeka Brazilka Mariana Morais (16-10) za koju će ovo biti prvi nastup pod okriljem PFL-a.

Zaokret u slučaju Crnogorke Pajić

Zanimljiva je informacija i ta da se na objavljenom popisu borbi ipak našlo i ime Julije Pajić (3-0). Crnogorka je prije koji tjedan službeno najavljena kao sudionica treće PFL sezone, no onda je odjednom uklonjena sa službene stranice zbog čega je nastao zaključak kako ipak neće nastupiti u ovoj sezoni. No, izgleda kako je ipak došlo do zaokreta pa je Julija vraćena na roster, a protivnica u prvom kolu bit će joj Larissa Pacheco, 26-godišnjakinja iz brazilskog Belema koja je u dosadašnjoj karijeri upisala 13 pobjeda i četiri poraza.

Pacheco je nekoć nastupala u UFC-u gdje je upisala dva nastupa i ujedno svoja prva dva poraza, ali moramo istaknuti da se to dogodilo u okršajima s elitnim borkinjama Jessicom Andrade i Germaine de Randamie. Druga dva poraza, Larissa je doživjela od aktualne PFL-ove prvakinje Harrison, protiv koje je ujedno i odradila svoj posljednji nastup.

Prije ove priredbe održat će se još dvije, na kojima će započeti turnir u perolakoj, lakoj, velter i poluteškoj kategoriji. Prva je na rasporedu 23. travnja, nakon koje slijedi ona planirana za šest dana kasnije. Drugo kolo započinje 10. lipnja, a raspored će biti isti, tako da će teškaši svoj drugi nastup odraditi 15 dana kasnije. Nakon dva kola znat će se parovi četvrtfinala, a priredbe koje će sadržati prva dva kruga doigravanja kreću u kolovozu.

Zanimljivo je kako će se PFL-ovih prvih šest priredbi treće sezone, odnosno onaj regularni dio, održati unutar Ocean Casino Resort hotela u Atlantic Cityju, gdje će promocija organizirati svoj "bubble". Svi borci će zajedno s timovima istom morati pristupiti najmanje 17 dana prije borbe te će se tamo nalaziti u strogo kontroliranim uvjetima. Svi uvjeti za trening bit će im osigurani, no neće biti nikakvih kontakata s bilo kime osim osoba iz vlastitih timova, medicinskog tima za testiranje na COVID-19 te PFL-ovih zaposlenika koji će biti zaduženi za to da svim sudionicima apsolutno ništa ne nedostaje.

Kompletan popis borbi za ovu priredbu pogledajte u nastavku članka:

image
PFL popis borbi za 6. svibnja
PFL (Instagram)

Linker
23. travanj 2024 21:14