Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je izgledao prvi Delijin nastup u PFL-ovom borilištu

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Ante Delija do sada je odradio jedan nastup u PFL-u, uspješno savladavši Carla Seumanutafu

Prošle su gotovo dvije godine otkako je Ante Delija debitirao u borilištu promocije u čijoj će trećoj sezoni teškaškog turnira krenuti u lov na titulu i financijsku injekciju od nevjerojatnih milijun dolara. Kao dio rostera druge sezone, u lipnju 2019. godine, otvorio je turnir borbom protiv snažnog Samoanca, Carla Seumanutafe.

Najbolji hrvatski aktivni MMA teškaš je u toj borbi prezentirao veliku snagu i sjajno hrvanje te je u potpunosti držao borbu pod kontrolom punih 15 minuta. Ostavio je svog protivnika bez ikakve šanse, odnosno nije bio spreman mijenjati taktiku, nego je do kraja odradio onako kako je vidio da mu prolazi.

No, kako je tim putem upisao pobjedu sudačkom odlukom, izborena tri boda nisu mu bila dovoljna za prolaz u četvrtfinale, budući da u drugom kolu nije nastupio zbog ozljede ruke, koju je doživio upravo u ovoj borbi. Iako je Ante nakon borbe izjavio da nije tražio prekid jer je glavni cilj bio doći do pobjede, vjerojatno je i ta ozljeda utjecala na taktiku, a na kraju se Anti nisu poklopili ostali rezultati da bi prošao u drugi krug.

Novu priliku imat će ove sezone, a njegova avantura započinje 6. svibnja, čak ga čeka borba protiv Bruna Cappelozze iz Brazila. Ovako na papiru je Antu ždrijeb pomalo pomazio, no niti jednog borca u ovom turniru ne smije se podcijeniti. Bude li Delija fokusiran i taktički spreman, vjerojatno će se o ishodu borbe pitati samo njega.

Dok čekamo početak ovog sjajnog turnira, pogledajte spomenuti prvi Delijin PFL nastup.

Linker
04. travanj 2024 00:05