Regija

Ante Delija spremno u lov na milijun dolara: ‘Ovo je svakako najveća borba moje karijere‘

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Medijima koji prate PFL turnir posebno je zanimljiva bila veza Ante Delije i Mirka Filipovića

Svakako središnji MMA događaj ovog tjedna, posebno fanovima u Hrvatskoj, bit će PFL-ova druga ovosezonska polufinalna priredba. Iako istu predvodi borba ženske lake kategorije između Kayle Harrison i Genah Fabian, nama je u prvom planu ipak polufinale teške kategorije u kojem će se sastati Denis Goltsov i Ante Delija. Druga teškaško polufinale čine Bruno Cappelozza i Jamelle Jones.

Dubrovčanin je u pravoj drami uspio ispraviti sve loše što mu se dogodilo u prvoj turnirskoj borbi te je izborio svoje mjesto u polufinalu, gdje ga čeka borac koji je već unutar ove promocije ugasio snove jednog člana Cro Cop tima. U ljeto 2019. godine, u četvrtfinalnoj borbi druge sezone on je savladao Satoshija Ishiija, no Ante bi mu po svemu sudeći trebao biti puno ozbiljniji ispit.

Zajedno sa svim ostalim polufinalistima, Delija i Goltsov našli su se na službenoj konferenciji za medije, gdje su odgovarali na pitanja akreditiranih novinara. Ne čudi što su Harrison i Fabian bile u prvom planu, no mora se priznati da smo očekivali drugačiji interes oko Ante Delija. Naime, medije je najviše zanimao njegov odnos s Mirkom Filipovićem.

"To je podosta utjecalo na moju karijeru, puno sam napredovao uz njega. Mirko je čvrst tip, jako udara te očvrsneš kroz rad s njim i sigurno sam postao bolji borac otkako tamo treniram", odgovorio je Delija prvom od njih koji je spomenuo Cro Copa, a kasnije je dobio pitanje što najviše pamti iz karijere najvećeg hrvatskog borca. Ante je dao malo drugačiji odgovor, osvrnuvši se na ono što je on osobno osjetio:

"Lijevi high kick i lijevi middle kick, njih sam najviše puta osjetio i znam kakav osjećaj stvaraju."

Ipak, za sve koje zanima borba protiv Goltsova, u kojoj mu je pobjeda vrijedna mjesta u finalu i borbi čiji pobjednik kući nosi milijun dolara, došlo je jedno pitanje u kojem je Ante zatražen da Rusa usporedi s nekim svojim ranijim protivnicima poput Valentijna Overeema, Rica Rodrigueza, Diona Staringa i Olija Thompsona.

"Denis je najveća borba moje karijere, spreman sam za njega kao i za bilo koga te sam spreman osvojiti ovaj turnir", kratko je odgovorio Ante, kojem se na licu vidjelo kako je u potpunosti fokusiran na ono što je ispred njega.

I uistinu, ovo je najveća borba njegove karijere, gdje pobjeda ne donosi samo prosperitet s financijske strane, nego eventualnu priliku za bolje uvjete nastavka karijere. Ante je već bio u UFC-u, s kojim mu se ugovor nažalost pokazao pravno neizvedivim, no uskoro će i on biti slobodan borac. Dobar rezultat u PFL-u svakako bi ga približio tome da svoje snove o borbama u najvećoj svjetskoj organizaciji ipak ostvari.

Linker
20. travanj 2024 22:04