Regija

Ante Delija u petak ide po finale PFL-ovog turnira: ‘Očekujte me u najboljem izdanju‘

Aleksandar Rakić i Ante Delija
 Instagram (ante Delija)
‘‘Hodajuća nevolja‘‘ dvije prepreke daleko je od osvajanja turnira i milijun američkih dolara

Ovosezonski PFL-ov turnir proteklog tjedna započeo je s polufinalnim priredbama. Velteraši te borci lake kategorije tražili su put u finale, a vidjeli smo dobre borbe i iznenađenja kao ispadanje Roryja MacDonalda kojeg je porazio Ray Cooper III. Više o samoj priredbi, odnosno kompletan izvještaj možete pročitati OVDJE. Puno zanimljivija priredba za domaće fanove na rasporedu je ovog tjedna, točnije u noći sa četvrtka na petak. Borkinje lake kategorije te borci teške kategorije borit će se za ulazak u finale, a nama je posebno zanimljivo polufinale teške kategorije. Najbolji hrvatski teškaš Ante Delija (18-4-0) u polufinalu će nastupiti protiv odličnog ruskog borca Denisa Goltsova (27-6-0).

Denis Goltsov u polufinale turnira ušao je kao drugorangirani borac prve faze turnira. Oba svoja protivnika završio je prekidom. Sezonu je otvorio nokautom u prvoj rundi protiv Mo DeReeseja, a u drugom kolu savladao je Brandona Saylesa tehničkim nokautom u trećoj rundi. Rus je nominalno i favorit turnira nakon što su s istog otpali Fabricio Werdum i Ali Isaev. 2019. godine Goltsov je također nastupao u PFL-ovom turniru. Nakon prolaska uvodne faze, u četvrtfinalu je većinskom odlukom sudaca pobijedio Satoshija Ishiija, no u polufinalu je izgubio od Alija Isaeva koji ga je nokautirao jednu sekundu prije kraja borbe. Denis Goltsov slavio je u osam od zadnjih devet nastupa. Ukupno je 27 puta pobjeđivao u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, a čak 22 puta prekidima (12 nokauta i 10 submissiona).

Ante Delija u polufinale je ušao s trećeg mjesta uvodnog dijela turnira. Nije sezona dobro započela za Dubrovčanina kojeg je Brazilac Bruno Capelozza nokautirao nakon samo 46 sekundi u prvom kolu teškaškog turnira. Međutim, Delija je svoju zadaću odradio u drugom nastupu kada je Chandlera Colea završio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Ante se 2018. godine vratio borbama nakon teške ozljede noge koju je zadobio protiv Marcina Tybure 2015. godine. Četiri puta slavio je ''Walking Trouble'' u ukupno pet nastupa nakon spomenute ozljede, a jedini poraz nanio mu je upravo Bruno Capelozza. Ante Delija ušao je s velikim očekivanjima u ovaj turnir te će se truditi dokazati kako je poraz protiv Capelozze jednostavno loš dan koji se dogodi gotovo svakom borcu barem jednom u karijeri. Denis Goltsov izuzetno je zahtjevan protivnik i pravi test Antinih sposobnosti. Pobjeda nad Rusom bila bi vjerojatno najveća u karijeri hrvatskog borca, a sigurno bi mu dala velik poticaj za finale u kojem bi imao priliku doći do nagrade od milijun američkih dolara. Ante se još u srpnju oglasio putem svog Instagram profila napisavši:

''Moja sljedeća borba bit će 19.08. Ponosan sam što sam u polufinalu PFL turnira. Naporno treniramo i očekujte me u najboljem izdanju!''

Dodatan poticaj bio bi prolazak Brune Capelozze (12-5-0) u finale. On će u drugoj polufinalnoj borbi teške kategorije nastupiti protiv Jamellea Jonesa (12-6-0). Izuzev Delije, Capelozza je nokautirao i DeReeseja u prvoj rundi te je s maksimalnih 12 bodova prošao u polufinale. Jamelle Jones nastupio je samo u drugom kolu, no pobjeda u prvoj rundi nad bivšim UFC-ovim borcem Klidsonom Abreuom bila mu je dovoljna s obzirom na ostale ishode.

Priredbu će predvoditi polufinale lake kategorije u ženskoj konkurenciji između neporažene Kayle Harrison (10-0-0) i Genah Fabian (4-1-0). U drugom polufinalnom meču te kategorije, snage će odmjeriti Larisa Pacheco (15-4-0) i Taylor Guardado (2-1-0).

Izuzev polufinalnih borbi, imat ćemo priliku pogledati šest dodatnih borbi, nevezanih za turnir. Kompletan raspored borbi pogledajte pri dnu teksta. Priredba započinje u četvrtak u 23:30 po našem vremenu, a borba Ante Delije sedma je po redu.

PFL 2021 #8 - raspored borbi:

Polufinala turnira:

Kayla Harrison vs. Genah Fabian – laka kategorija

Bruno Cappelozza vs. Jamelle Jones – teška kategorija

Larissa Pacheco vs. Taylor Guardado – laka kategorija

Denis Goltsov vs. Ante Delija – teška kategorija

Ostale borbe:

Renan Ferreira vs. Stuart Austin - teška kategorija

Kaitlin Young vs. Marina Mohnatkina - laka kategorija

Carl Seumanutafa vs. Mo DeReese - teška kategorija

Claudia Zamora vs. Mariana Morais - laka kategorija

Miranda Barber vs. Amanda Leve - laka kategorija

Christian Lohsen vs. Jonas Flok - laka kategorija

Linker
11. travanj 2024 05:32