Regija

Ante Delija u drugom kolu PFL-a ide na Cappelozzinog protivnika iz prvog kola!

Ante Delija

 Screenshot(youtube, Pfl Mma)
"Hodajuća nevolja" za mjesec dana ide po nove bodove

Nakon što je sjajnim nokautom u drugoj rundi protiv Brazilca Scheffela startao PFL turnir, sada je dobio protivnika za drugo kolo. U drugom kolu koje će se održati 24. lipnja (6. mjesec) čeka ga Englez Stuart Austin, borac kojeg je u prvom kolu nokautirao Bruno Cappelozza.

Stuart Austin inače je 34-godišnji MMA borac koji trenutno u svom rezimeu ima 15 pobjeda i 8 poraza. Polovicu pobjeda dobio je nokautom, a ostale sudačkom odlukom ili "submissionom". No zanimljivo je da je sedam od ukupno osam poraza doživio nokautom. Pretprošle godine jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Satoshija Ishiija, a 2018. godine nokautom je izgubio od Johnnyja Walkera. Od poznatijih boraca također se do sada susreo s Renanom Ferreirom, koji je ga nokautirao u prvoj rundi. Valja spomenuti da je 2015. godine pobijedio Toma Aspinalla, UFC borca koji je trenutno u sjajnom nizu od osam pobjeda.

Ono što možemo zaključiti o ovome borcu je to da definitivno ima iskustva u borbama protiv protivnika na visokoj razini, a najveću priliku Ante će imati u tome da ga nokautira. Važno je naglasiti kako PFL bodovanje najviše pogoduje prekidima, pa tako prekidom u prvoj rundi borac zaradi 6 bodova, u drugoj rundi 5, dok u trećoj rundi dobije 4 boda. Pobjeda odlukom sudaca nosi 3 boda, što znači da će borac dobiti jednako bodova ako pobijedi u dvije borbe odlukom sudaca ili ako u jednoj borbi pobijedi prekidom u prvoj rundi, a u drugoj upiše poraz.

U glavnoj borbi večeri Bruno Cappelozza će se boriti protiv posljednjeg protivnika Ante Delije, Matheusa Scheffela. Cijeli "fight card" možete vidjeti u nastavku.

Linker
20. travanj 2024 15:41