Regija

Ante Delija vraća se u PFL-ov oktogon: Evo kada najbolji hrvatski teškaš kreće u lov na novih milijun dolara

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Dubrovčanin je osvojio prošlogodišnje izdanje teškaškog turnira, a sada će pokušati obraniti pojas prvaka

Krajem studenog prošle godine, Ante Delija (23-5) je u finalu PFL-ovog turnira nokautirao Matheusa Scheffela i tako osvojio prošlosezonsko izdanje "heavyweight" natjecanja, te uprihodio izdašnu nagradu od milijun dolara. Sada je na red došla nova sezona; najbolji hrvatski MMA teškaš zbog ozljede je bio prisiljen otkazati nastup u prvom kolu, ali ćemo ga zato gledati u drugom, koje će se održati 16. lipnja u Atlanti.

Ante će uskočiti kao zamjena, no službene potvrde imena njegovog protivnika još uvijek nema, što je uvjetovano ponajprije nedavnim padovima Bruna Capellozze i Rizvana Kunieva na doping testovima. Bilo kako bilo, 32-godišnjeg Dubrovčanina sigurno ćemo za nešto više od mjesec dana ponovno gledati u akciji, a tko god se u PFL-ovom oktogonu nađe s njegove druge strane - imat će vrlo težak posao - budući da će ga čekati okršaj s aktualnim prvakom.

Delija će u tom meču tražiti prolaz u polufinale turnira, a pri tome će mu olakotnu okolnost predstavljati i činjenica da su spomenuti Capellozza i Kuniev pobijedili u prvom kolu, a, s obzirom na njihovu suspenziju, trenutna je situacija takva da, uoči drugog kola, samo tri borca ima bodove na kontu. To su Denis Goltsov sa šest bodova, Maurice Green s pet i Danilo Marques s tri.

U "play-off" PFL-ovog teškaškog turnira ulaze četiri borca s najviše osvojenih bodova, a bodovi se skupljaju po sljedećim kriterijima; pobjeda prekidom u prvoj rundi nosi šest bodova, dok pobjeda u drugoj rundi nosi pet, a trećoj četiri. Što se tiče pobjede sudačkom odlukom, ona, pak, teži tri boda.

Linker
27. travanj 2024 00:26