Regija

Ante Delija: ‘Zadovoljan sam borbom protiv Goltsova, a prvi revanš u karijeri iskreno jedva čekam‘

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Nevjerojatna tri i pol mjeseca su iza hrvatskog MMA teškaša Ante Delije

Ante Delija junački je odradio dosadašnji tijek teškaškog turnira treće sezone PFL-a. Junački, jer je upravo tako nešto potrebno da bi se nakon teškog i neočekivanog poraza vratio samo šest tjedana kasnije, ostvario cilj pobjede u prvoj rundi, a onda u polufinalu odradio borbu karijere protiv velikog favorita, dokazanog vrhunskog ruskog teškaša Denisa Goltsova.

Pored svega toga teško se mogao naći bolji razlog za kontaktirati trenutno vodećeg hrvatskog MMA teškaša, koji nam je odgovorio na pitanja vezanja uz turbulentnih proteklih tri i pol mjeseca, tijekom kojih je prvi dio turnira odradio. Sad mu je preostalo pripremiti se za finale, koje je na rasporedu 27. listopada i veliki revanš protiv Bruna Cappelozze, borca koji ga je u prvoj turnirskoj borbi nokautirao. Pobjeda je, kao što smo već više puta ponovili, vrijedna nagrade u iznosu od milijun dolara.

U početku PFL turnira doživio si težak poraz od Bruna Cappelozze, nakon kojeg se nije bilo lako vratiti. Ipak, mjesec i pol dana kasnije imao si drugi meč, protiv Chandlera Colea. Koliko je stresan bio cijeli taj proces, posebno pripreme tako brzo nakon prve borbe?

"Cappelozzu sam podcijenio i to je bio najveći problem u toj borbi. Zato sam protiv Colea imao ogroman pritisak. Dolazio sam iza poraza, teškog nokauta od kojeg se još nisam uspio potpuno oporaviti. Bio sam favorit i morao sam pobijediti pod svaku cijenu. Imao sam još taj uvjet pobjede u prvoj rundi, da bih se plasirao u polufinale, i to je svakako otežavalo cijelu situaciju. Svakako psihički najteža borba u karijeri koju sam imao."

U polufinalu si savladao sjajnog Denisa Goltsova. Je li ti pomoglo to što je tvoj tim za njega već prije dvije godine pripremao Satoshija Ishiija?

"S Ishiijem nisam sparirao gotovo ništa prije ovog meča budući da je kontra gard, nego najviše s Ivanom Erslanom, on mi je jako puno pomogao s pripremama. Ishii je za razliku od mene taj meč išao samo odraditi, a ja sam išao pobijediti. Zbog toga sam uspio."

Ima li nešto u borbi s čime nisi zadovoljan, tj. nešto što prije iduće svakako misliš popraviti?

"Zadovoljan sam sa svime, pokazao sam zrelost i napredak. Sa Stipom sam jako puno napredovao po pitanju boksa. Osjećao sam se jako dobro, išao sam na glavu i nisam imao što izgubiti. Uistinu sam uživao u ovoj borbi. Apsolutno sam zadovoljan i ne bih ništa mijenjao. Goltsova treba moći pobijediti, to je veliko ime i top borac. Naravno da će meč protiv njega biti gust. Ne možeš ući u meč i proći kroz njega, kako bi to izgledalo? Dakle, zadovoljan sam sa svime što sam napravio u borbi."

Nakon poraza od Cappelozze, na pripreme si otišao na Floridu, u Sanford MMA, jedan od najvećih timova svijeta. Kako je tamo bilo?

"Pripreme u Sanfordu su bile odlične, tamo se stvarno odlično radi. Ima puno više sparing partnera, ali što se tiče težine treninga, mislim da je kod nas teže. Ali, s tehničke strane se tamo može podosta napredovati."

S kim si najviše trenirao i kako je to izgledalo?

"Sparirao sam s Bellatorovim top teškašem Lintonom Vasellom i dosta često sa Steveom Mowryjem, momkom također iz Bellatora, borcem koji ima omjer 9-0. Fizički jak, odličan momak. Dosta je bilo tih odličnih boraca, ne znam im sada svima imena. Odradio sam odlične sparinge sa svima i isto tako sam se sa svima dobro nosio. Definitivno ću opet tamo otići jer se tehnički može jako puno napredovati."

Kako će izgledati pripreme za revanš protiv Cappelozze i hoćeš li se vraćati u Sanford?

"Za Cappelozzu ću se pripremati u Zagrebu. Tu ćemo napraviti sve onako kako mi odgovara i vjerujem da ću se pripremiti najbolje moguće. U Sanford ću se jednom sigurno vratiti jer, kao što sam rekao, možeš tehnički jako puno naprodovati, no sad ću ovdje odraditi pripreme."

Kakav je osjećaj u borbu karijere ići protiv borca koji te nokautirao i što smatraš najvećom pogreškom u prvoj borbi i na koji način namjeravaš prići drugačije?

"Iskreno, jedva čekam tu borbu. Očekivao sam ga u polufinalu, mislio sam da ću nakon prvog kruga ja biti četvrti, a on prvi. Ovako u finalu je još bolje. O prvoj borbi nemam puno toga reći. Čovjek me pogodio, a ja nisam ništa pokazao. Nismo bili u klinču niti je bilo ikakve borbe gdje bismo mogli vidjeti tko je bolji. A ja sam uvjeren da sam bolji od njega. Ovo mi je prvi revanš u karijeri i jedva ga čekam. Ja sam siguran da sam bolji od njega, ali vidjet ćemo što će se dogoditi."

Razgovarao: Mario Katušić

Linker
24. travanj 2024 20:59