Ostalo

Večeras dobivamo zadnje finaliste PFL-ova turnira, nastupit će i borac srpskih korijena

Movlid Khaybulaev vs Brendan Loughnane
 Screenshot (youtube, Pfl)
Polufinalisti poluteške i perolake kategorije večeras će tražiti put u finale ovosezonskog turnira

Treća u nizu te ujedno i zadnja polufinalna priredba ovosezonskog PFL turnira na rasporedu je večeras, točnije 30 minuta nakon ponoći. Nakon što su prošli tjedan finala izborile borkinje u lakoj kategoriji te teškaši u muškoj kategoriji među kojima i naš Ante Delija, nastup na finalnom turniru pokušat će izboriti poluteškaški i borci perolake kategorije.

U glavnoj borbi večeri sučelit će se borci perolake kategorije, a ujedno i ponajbolji borci općenito na PFL-ovom rosteru. Engleski borac Brendan Loughnane (21-3-0) bivši je UFC-ov borac, no davne 2012. godine dobio je priliku samo za jedan nastup. Mike Wilkinson savladao ga je jednoglasnom odlukom te je Englez morao tražiti put nazad preko ostalih promocija poput BAMMA-e, ACB-a itd.

Mnogi smatraju kako je zaslužio drugu priliku u UFC-u još 2019. godine nakon što je u sklopu DWCS-a savladao Billa Algea. Dana White ipak je odlučio ne potpisati 31-godišnjeg Engleza uz obrazloženje kako ne pokazuje dovoljno želje da završi protivnika ili pruži zabavnu borbu. Loughnane je bio razočaran takvom odlukom, no potpisao je ugovor s PFL-om te je zaredao četiri pobjede pod okriljem te promocije. Ove sezone je dobio priliku i unutar turnira te je prolaskom u polufinale s prvog mjesta dokazao svoju kvalitetu. U prvom ovosezonskom nastupu nokautirao je Sheymona Moraesa u prvoj rundi dok je u drugom nastupu većinskom odlukom sudaca savladao Tylera Diamonda. Borac iz Manchestera računajući i pobjede iz ostalih promocija trenutno je na sedam pobjeda u nizu, no neće mu biti lako doći do osme.

Ruski borac Movlid Khaybulaev službeno je neporažen u 18 profesionalnih MMA mečeva (17-0-1). Međutim, Khaybulaev je 2019. godine u četvrtfinalu PFL-ovog turnira nokautiran od strane aktualnog UFC-ovog borca Daniela Pinede nakon samo 29 sekundi borbe, no ishod je naknadno preinačen u ''No Contest'' jer je Pineda pao na dopinškom testiranju. 30-godišnji Dagestanac ove sezone prvo je savladao Lazara Stojanovića, američkog borca srpskih korijena, a zatim je pobijedio i Lancea Palmera, dvostrukog osvajača PFL turnira u perolakoj kategoriji. Oba puta Khaybulaev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca te je s četvrtog mjesta ušao u polufinale.

U sunaslovnoj borbi večeri također će nastupiti borci perolake kategorije. Bivši UFC-ov borac Chris Wade kao drugoplasirani u preliminarnog fazi put u finale će tražiti preko Bubbe Jenkinsa, bivšeg Bellatorovog borca. Wade je u prva dva nastupa savladao Anthonyja Dizyja jednoglasnom odlukom sudaca te Armana Ospanova nokautom u drugoj rundi borbe. Time je došao do ukupno 8 bodova (Loughnane je imao devet). Bubba Jenkins jednoglasnim odlukama pobijedio je Lancea Palmera i Bobbyja Moffetta.

U polufinalima poluteške kategorije sastat će se Cezar ''Mutante'' Ferreira i Marthin Hamlet Nielsen te Emiliano Sordi i Antonio Carlos Junior Jr. Nekadašnji UFC-ov borac ''Mutante'' Ferreira u polufinale je ušao s drugog mjesta unatoč porazu od Chrisa Camozzija u drugom kolu, no pomogao je nokaut u prvoj rundi Nicka Roehricka. Njegov protivnik Marthin Nielsen borac je iz Norveške i ujedno najneiskusniji od svih današnjih polufinalista. 29-godišnji Norvežanin također je imao polovičan uspjeh u prva dva kola. Dana Spohna završio je submissionom u drugoj rundi dok je od Coryja Hendricksa izgubio RNC-om u trećoj rundi. Prije PFL-a nastupao je u Cage Warriorsima, a ulazak u finale ovog turnira bio bi njegov najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Antonio Carlos Junior također je bivši UFC-ov borac. ''Shoeface'' je u prvom kolu ovosezonskog turnira ''giljotinom'' ugušio Toma Lawlora u prvoj rundi borbe. U drugom kolu Carlosa je čekao sunarodnjak Vinny Magalhaes, no borba je završila ''No contestom'' zbog Carlosovog udarca u međunožje protivnika koji nije mogao nastaviti. ''Shoeface'' je na koncu upisao sedam bodova i u polufinale je ušao s prvog mjesta. Njegov protivnik u polufinalu je Argentinac Emiliano Sordi. 30-godišnji 'He-Man' osvojio je PFL-ov turnir 2019. godine te je ujedno i branitelj naslova jer se turnir nije održao 2020. godine zbog koronavirusa. Ove sezone jednoglasnom odlukom savladao je Chrisa Camozzija, a u drugom kolu remizirao je protiv Dana Spohna.

Već sama polufinala donose nekoliko bivših UFC-ovih boraca, a ukupno će ih biti deset na ovaj priredbi. Gore spomenuti Lazar Stojadinović također će nastupiti na ovoj priredbi, a njegov protivnik Sheymon Moraes također je bivši član UFC-a. 32-godišnji Lazar u ožujku je uskočio u borbu protiv Khaybulaeva umjesto Jasona Soaresa koji nije prošao liječničke preglede. Nažalost, Stojadinović je izgubio jednoglasnom odlukom, a iz nepoznatih razloga Lazar je otkazao borbu drugog kola protiv Lancea Palmera u lipnju ove godine.

Vrijedi spomenuti kako se i Jason Knight vraća nastupima za veliku MMA promociju nakon svojih izleta u bare-knuckle. Američki borac perolake kategorije uvijek garantira bespoštednu borbu, a u svom rezimeu pobjeda između ostalih ima imena poput Dana Hookera i Thiaga Moisesa. Zadnji nastup odradio je u lipnju protiv Charlesa ''Krazy Horse'' Bennetta. Ta borba predvodila je uvodnu priredbu novoosnovane promocije Gamebred Fighting Championship koju vodi Jorge Masvidal. Knight je u toj borbi slavio gušenjem nakon nešto više od dvije minute borbe. Knightov protivnik biti će Bobby Moffett, pogađate, još jedan bivši UFC-ov borac.

Kompletan raspored borbi možete pročitati pri dnu teksta.

PFL 2021 #9: Playoffs #3 - raspored borbi:

Glavni dio priredbe:

Brendan Loughnane vs. Movlid Khaybulaev

Chris Wade vs. Bubba Jenkins

Antonio Carlos Junior vs. Emiliano Sordi

Cezar Ferreira vs. Marthin Hamlet

Preliminarni dio priredbe:

Sheymon Moraes vs. Lazar Stojadinovic

Chris Camozzi vs. Cory Hendricks

Anthony Dizy vs. Jesse Stirn

Jason Knight vs. Bobby Moffett

Alejandro Flores vs. Carl Deaton III

Brandon Jenkins vs. Jacob Kilburn

Linker
19. travanj 2024 22:07