Regija

Antonio Plazibat: Idem korak po korak, jednog dana postat ću najbolji

Antonio Plazibat
 screenshot/Glory
Nakon devet minuta rata na nogama koji su priuštili on i slovački teškaš Tomas Mozny, Antonio Plazibat najavio je kako je to bila samo jedna stepenica na njegovom putu prema statusu najboljeg borca na svijetu.

Nije apsolutno ništa slagao reportor iz ringa Glory 69 priredbe, kad je nakon meča Plazibata i Moznyja hrvatskom borcu rekao da su pružili pravi rat. Jedan od najboljih kickboxing mečeva u 2019. godini dao je borilačkoj javnosti do znanja kako svjetski teškaški vrh ima jednog borca koji nije samo talentiran i kvalitetan te spreman pobjeđivati, nego je to spreman to raditi tako što će publika uvijek dobiti ono zbog čega je došla.

"Vjerujem da ste uživali u borbi. Bila je to atraktivna borba, pravi rat. Priuštili smo pravi show, mislim da su svi mogli uživati i čast mi je što sam dijelio ring s Tomasom Moznym", obratio se Antonio Plazibat publici u Düsseldorfu koja je ovacijama pozdravila ova oba ratnika.

Kako je Mozny prije ovog meča bio peti borac na Gloryjevoj ljestvici teške kategorije, za očekivati je kako će se 25-godišnjak iz Solina na novim ljestvicama naći negdje oko te pozicije. To znači da mu je otvoren put prema vrhu te da će biti svjestan tko su mu glavne prepreke prema dolasku do titule Glory prvaka, što je svakako cilj svakom borcu. No, Antonio je mlad, još uvijek ima puno prostora za napredak i priznaje kako mu se tamo ne žuri. Naime, kad dođe na vrh, tamo namjerava i ostati.

"Moj trener Mike i ja kažemo, korak po korak. Ništa nije moguće izgraditi preko noći. Treba vremena za napraviti prave stvari, a mi smo spremni uložiti svoje vrijeme. Jednog dana postat ću najbolji", objasnio je hrvatski borac koji živi na relaciji Split-Amsterdam. Dok se nalazi u nizozemskoj metropoli, trenira u dvorani možda i najveće trenerske kickboxing legende, Mikea Passeniera. Radi se o čovjeku koji je stvorio Badra Harija i Gokhana Sakija.

Antonio Plazibat od jučer je ime koje zna svaki ljubitelj kickboxinga. Već svojim prvim nastupom u Gloryju donio je nešto što kategoriji itekako nedostaje. Ovim nastupom samo je potvrdio ono što mu je zapravo jedan od ciljeva. Ako želite gledati atraktivan kickboxing i borca koji svakim svojim nastupom ide po nokaut, onda nećete propuštati mečeve Antonija Plazibata.

Linker
05. svibanj 2024 13:50