Regija

(VIDEO) Pogledajte udarce kojima je Plazibat slao 'Slovačkog diva' na pod

Antonio Plazibat i Tomas Mozny
 screenshot/Glory
Četiri puta tijekom meča, od čega se tri puta brojalo, slao je Antonio Plazibat na pod Tomasa Moznyja tijekom njihovog okršaja na Glory 69 priredbi. Posebno impresivno izgledali su udarci za prvi i treći zabilježeni 'nokdaun'. Pogledajte ih!

Antonio Plazibat na najbolji je način svjetskoj kickboxing publici prezentirao svoj talent, ali i način borbe kakav dugo nije viđen u teškoj kategoriji. Visoka agresija, visok tempo i snažni udarci najbolji su opis onoga što 25-godišnjak iz Solina pokušava ponuditi u svakom svom meču. To je pokazao i u svoje dva dosadašnja u najvećoj svjetskoj kickboxing promociji.

Posebno impresivan bio je večeras, kad je od njegovih udaraca stradao peti teškaš Gloryjeve ljestvice izazivača, Tomas Mozny. Uspio je Slovak prvu rundu odgovoriti na spomenuti stil hrvatskog borca, no Plazibatu se isplatilo to što od svog stila nije odlučio niti u jednom trenutku odstupiti. Nakon točno jedne minute druge runde tako je pogodio desni kroše nakon kojeg se Mozny okrenuo i ostao visjeti na konopcima. Nakon tog udarca nekako se uspio oporaviti i vratiti, no do kraja runde mu se ipak brojalo još jednom. Vjerojatno se moglo i treći put, što bi značilo i kraj meča, no posljednji njegov pad sudac je okarakterizirao kao posklizavanje. Pogledajte kako je izgledao spomenuti desni kroše za prvo brojanje.

Da je sudac odlučio prekinuti meč u gore spomenutoj situaciji, nikad ne bi došlo do spektakularne treće runde u kojoj su obojica krenuli u otvoreni rat te su isto tako obojica pogađali sjajne udarce. Ipak, ponovno je Plazibat bio onaj koji je protivnika uspio poslati na pod. Lijevi direkt pogođen sredinom runde bio je kirurški precizan, činilo se da se Mozny nakon toga neće ustati, ali vratio se Slovak još jednom u meč i hrabro se kao lav borio do samog kraja. No, pobjeda Antonia Plazibata bila je neupitna, posebno nakon spomenutog fenomenalnog direkta. Antonio Plazibat pogađa precizno i snažno, u to su se sad mogli uvjeriti svi potencijalni budući protivnici.

Linker
22. travanj 2024 07:27