Regija

Antonio Plazibat sada je i službeno drugi kickboxing teškaš svijeta!

Antonio Plazibat

 Orange Pics BV/Alamy/Alamy/Profimedia
Gloryjeva ljestvica najboljih teškaša postavila je hrvatskog borca odmah iza Rica Verhoevena

Odmah nakon što je Antonio Plazibat na Glory Collision III priredbi nokautirao Benjamina Adegbuyija, bilo je jasno kako će se hrvatskom borcu od tog trenutka život i karijera promijeniti. Iako su ga fanovi upoznali kroz pet prethodnih nastupa unutar ringa najveće svjetske kickboxing promocije, onakav dominantan način pobjede nad čovjekom koji već godinama kotira kao Top 3 svjetski borac nešto je posebno.

Iako je sama prilika za borbu protiv Adegbuyija došla neočekivano, Plazibat je svoju hrabrost za prihvatiti tu borbu naveliko naplatio pa ga se po prvi put krenulo spominjalo kao potencijalnog idućeg izazivača. Da je to bilo apsolutno smisleno i relevantno, svjedoči Gloryjeva službena ljestvice boraca teške kategorije.

Tamo je Plazibat od sada prvi borac ljestvice izazivača, odnosno drugi teškaš svijeta iza Rica Verhoevena, čovjeka koji je na istoj priredbi po deseti put obranio titulu i čovjeka koji unatoč tome svakim nastupom u posljednje vrijeme izgleda sve bolje. I automatski je time Plazibat i službeno prvi kandidat za izazivača.

Naravno, to ne mora ništa značiti, budući da na istoj ljestvici i dalje nema Alistaira Overeema, koji se već na spomenutoj priredbi trebao boriti protiv Rica, ali je borbu zbog ozljede otkazao. Iako Glory nije potvrdio da će tu borbu ponovno pokušati dogovoriti, čini se da bi im to trebao biti plan, posebno ako su Overeema na potpis ugovora upravo time privoljeli. I dalje tu je tu mogućnost da, ukoliko će "Reemov" povratak potrajati još neko vrijeme, Plazibat uskoči u tu borbu prije njega. No, on i njegov tim već su izjavili kako se njima nigdje ne žuri.

image

Glory teškaši

Glory Kickboxing

Novi član ljestvice je povratnik Gokhan Saki, kojeg je pobjeda nad Jamesom McSweeneyem dovela na sedmo mjesto, čime je Badr Hari na račun tri poraza u nizu pao sve do osmog mjesta. Što se tiče vrha, Plazibat je preuzeo mjesto svog timskog kolege Jamala Ben Saddika, dok odmah iza njega slijedi Arkadiusz Wrzosek, Poljak koji je u svojoj posljednjoj borbi savladao Harija te Levi Rigters, najveći nizozemski potencijal. Nekako njih dvojica najbolje kotiraju kao eventualni Plazibatovi protivnici, ukoliko Antonio bude primoran odraditi još jedan nastup prije borbe za titulu.

Glory za ovu godinu više nema službeno najavljenu niti jednu priredbu i već se zna kako će iduću otvoriti Glory 80 priredbom, koju predvodi okršaj za titulu poluteške kategorije između Artema Vakhitova i Luisa Tavaresa. Službenog datuma i mjesta održavanja iste još uvijek nema.

Linker
21. travanj 2024 09:36