Regija

Antonio Plazibat uništio jednog od najboljih boraca svijeta, Adegbuyi je pao na početku druge runde

Antonio Plazibat
 Screenshot (Glory)
Teško je riječima opisati kakav nastup je hrvatski teškaš upisao u svojoj najvećoj borbi do sada

Antonio Plazibat ostvario je na Glory Collision III priredbi jednu od najvećih pobjeda hrvatskog kickboxinga do sada. Prekidom na samom početku druge runde pobijedio je Top 3 borca svijeta i dvostrukog izazivača za titulu Glory prvaka teške kategorije, Benjamina Adegbuyija iz Rumunjske.

Bio je to meč u koji je hrvatski borac ušao kao autsajder, ujedno i kao zamjenski borac, ali vrlo brzo je pokazao da to nije pravi odnos snaga u ovoj trenutku. U borbu je Plazibat ušao najteži do sada, ali sam je tvrdio kako s masom nije izgubio brzinu, ali da je dobio izuzetno puno na snazi udarca i to je u meču potvrdilo.

Adegbuyi je meč dobro otvorio middle kickom, ali Plazibat je onaj koji odmah nakon toga ide naprijed, čime pokazuje svoju namjeru. Adegbuyi i dalje par puta dobro pogađa spomenuti udarac, dok Plazibat svoju priliku traži kroz boks i ulazak na manju distancu. Napao je ozbiljnije malo prije sredine runde, no okrenuo ga je Rumunj i satjerao u kut, gdje je neko vrijeme udarao, ali većinom u dobro postavljeni blok. Pobjegao je Plazibat iz kuta i ponovno napao, a u jednom trenutku je uzdrmao Adegbuyija te sudac uskače i dolazi do prvog brojanja. Vratio se Adegbuyi u meč, ali odmah nakon toga žestoko napada Plazibat. Benny se čak u jednom krenuo rukom objesiti za konopce, pokušavajući tako zadržati ravnotežu, no nije bilo novog brojanja. Sve do kraja runde prava kanonada Plazibata, ali nije došao udarac koji bi završio borbu.

Zato je on došao odmah nakon odmora. Druga runda nije stigla niti krenuti, a Adegbuyi je još jednom žestoko uzdrman i to nakon samo tri sekunde. Nije čekao Plazibat niti trenutka, odmah je nasrnuo, što se pokazalo kao prava odluka. Već tijekom brojanja, Rumunj je izgubio ravnotežu i zaljuljao se, što je sucu bilo dovoljno da nakon brojanja zaključi kako on nije sposoban nastaviti te je prekinuo meč.

Nevjerojatan rezultat za Plazibata, koji nakon ove borbe može postati prvi Gloryjev izazivač, no više o tome saznat ćemo u narednim danima. Ovo je njegova peta pobjeda u šestom nastupu unutar najveće svjetske kickboxing promocije, druga u nizu, oba puta nokautom.

Linker
29. studeni 2023 22:05