K1 i Boks

(VIDEO) Gokhan Saki se vratio: ‘Rebel‘ je demolirao protivnika low kickovima

Gokhan Saki
 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Legendarni nizozemsko-turski kickboksač nakon više od šest godina vratio se svom sportu

Prije nešto više od dva tjedna, iz Gloryja je odjeknula vijest kako će legendarni Gokhan Saki ponovno kročiti u njihov ring. 38-godišnji ''Rebel'' posljednji puta nastupao je u kickboxingu još 2015. godine, a u Gloryju ga nismo gledali od 2014. godine i osvajanja pojasa i Grand Prixa u poluteškoj kategoriji.

Jako brzo nakon potpisivanja ugovora, Saki je dobio priliku nastupiti. Kako je došlo do određenih promjena u rasporedu zbog otkazivanja Alistaira Overeema, Gokhan Saki dobio je priliku boriti se protiv Jamesa McSweeneyja, borca protiv kojeg se prvotno trebao boriti naš Antonio Plazibat.

Iako je bilo vidljivo kako je Saki pomalo zahrđao, njegov lijevi low kick neprestano je pogađao noge protivnika, a na koncu je Britanac i pokleknuo od ''Rebelovih'' low kickova. Kraj borbe nastupio je nakon nešto više od dvije minute unutar druge runde. Saki je tako došao do 82. kickboxing pobjede u karijeri te ukupno 59. prekidom. Inače, Sakiju je ovo 99. kickboks meč u karijeri i s nestrpljenjem iščekujemo što će u Gloryju pripremiti za njegov jubilarni stoti profesionalni nastup.

Završnicu njegovog meča protiv McSweeneyja možete pogledati OVDJE.

Sjajan nokaut upisao je još jedan turski predstavnik na jučerašnjoj spektakularnoj priredbi u nizozemskom Arnhemu. Serkan Özçağlayan u svom debiju za Glory, nakon samo 58 sekundi nokautirao je Amerikanca Matta Bakera. Namirisao je krv borac srednje kategorije jako brzo te je serijom udaraca pogađao Amerikanca. Na koncu je Serkan sjajno pogodio ljevicom, Amerikanac je završio na podu dobrano uzdrman, a iako se pridigao, tu je bio kraj borbe za njega. Snimku ovog sjajnog nokauta možete pogledati na LINKU.

Linker
19. travanj 2024 15:40