Regija

Antun Račić vraća se u KSW-ov kavez: On i ‘Croata‘ nastupit će na istom eventu

Antun Račić vs. Zuriko Jojua

 Ksw
Ponajbolji hrvatski MMA borac kad su niže kategorije u pitanju, pokušat će prekinuti gubitnički niz u KSW-u

Više od godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Antuna Račića (26-10-1) pod okriljem KSW-a. 32-godišnji dubrovački borac bantam kategorije nekoć je držao titulu KSW-ove bantam kategorije, a u trećem mjesecu 2021. godine izgubio ju je od Sebastiana Przybysza.

Šest mjeseci kasnije Račić se borio protiv Jakuba Wiklacza te je izgubio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Wiklacz je uhvatio Račića ‘‘na krivoj nozi‘‘ i ‘‘giljotinom‘‘ ga je prisilio na predaju. Antun nakon toga nije nastupao pod okriljem KSW-a, a u četvrtom mjesecu ove godine odradio je nastup na EMC 9 eventu.

Jednoglasnom odlukom porazio je Jeovannyja de Oliveiru, a krajem ove godine, ‘‘Killer‘‘ će se vratiti u KSW-ov kavez. Ponajbolja europska MMA organizacija prije nekoliko sati potvrdila je kako će Račić nastupiti na KSW 76 eventu koji se održava 12. studenog (11. mjesec). Račića čeka Gruzijac, Zuriko Jojua (8-1-0). Jojua je trenutno šestorangirani izazivač KSW-ove bantam kategorije (Račić je drugorangiran), a u nizu je od sedam uzastopnih pobjeda.

Debi u KSW-u, Jojua je odradio u drugom mjesecu ove godine. Polugom na ruci u trećoj rundi slavio je protiv Shamila Banukayeva (7-1-0). Četiri puta u svojoj karijeri Jojua je slavio ‘‘submissionom‘‘, jednom nokautom i triput na bodove. Jedini poraz upisao je još 2017. godine. Alkhas Dzuev pobijedio ga je jednoglasnom odlukom.

Na istom eventu nastupit će i Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio. Još ranije se šuškalo o njegovom meču protiv Macieja Kazieczka (8-2-0), a danas je došla potvrda da ćemo i taj meč gledati na KSW 76 eventu. 29-godišnji Poljak gotovo sve dosadašnje mečeve odradio je pod okriljem KSW-a. Jedino debi nije odradio u KSW-u, a unutar KSW-a ima sedam pobjeda i dva poraza. Ove godine porazio je Wilsona Varelu nokautom u drugoj rundi, a u četvrtom mjesecu prošle godine borio se protiv Mariana Ziolkowskog za titulu prvaka u lakoj kategoriji, ali izgubio je gušenjem u drugoj rundi. U osmom mjesecu 2020. godine porazio je našeg Karla Caputa nokautom u trećoj rundi.

‘‘Croata‘‘ je u nizu od tri uzastopne pobjede. Dvije je upisao u KSW-u, a Vasu Bakočevića porazio je na FNC-ovom eventu u devetom mjesecu prošle godine. Pobjedom protiv Kazieczka, Barrio bi vjerojatno dobio broj pokraj svog imena, odnosno postao bi rangiran. KSW se jučer pohvalio uvođenjem šestog mjesta u poretku, jer dosad su imali samo pet rangiranih izazivača po kategoriji. Kao i Račićev protivnik, Kazieczko je također šestoplasiran u poretku izazivača i ‘‘Croata‘‘ bi se pobjedom približio napadu na titulu.

KSW će nam napokon ponuditi event s više naših boraca i bit će zanimljivo popratiti KSW 76 priredbu. Marian Ziolkowski i Sebastian Rajewski predvodit će event borbom za pojas u lakoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 08:14