Regija

Ariel Helwani otkrio je kada će se boriti Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz

Aleksandar Rakić

 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji UFC-ovi poluteškaši, prvotno su se trebali obračunati krajem trećeg mjeseca

Poprilično razočarani ostali su regionalni MMA fanovi, onda kad je objavljena vijest kako Jan Blachowicz neće moći nastupiti 26. ožujka (treći mjesec) protiv Aleksandra Rakić. Srpski borac pobjedom u tom meču, gotovo sigurno osigurao bi poziciju idućeg izazivača, nakon što Glover Teixeia i Jiri Prochazka odrade svoj meč 07. svibnja (peti mjesec).

Jan je zadobio ozljedu kralježnice u blizini vrata i morao je zatražiti odgodu. Dodao je Poljak kako se nada meču s Rakićem u prvoj polovici ove godine, a na taj način, ne bi se radilo o pretjerano dugoj odgodi.

Čini se kako je poznat točan datum novog ugovaranja ove borbe. Naime, Ariel Helwani došao je do informacije kako UFC radi na prebacivanju tog meča na 14. svibnja (peti mjesec). Ipak, Helwani dodaje kako je to trenutni plan, a no da sve ovisi o tijeku Blachowiczeva oporavka. Također, Rakić bi rado prihvatio ulogu zamjenskog borca za meč između Prochazke i Glovera.

Pomalo bi nezgodno moglo biti za Rakića, ukoliko bude zamjena, a tjedan dana kasnije bude imao meč s Blachowiczem. Naime, Rakić će morati skidati kilažu i u ulozi zamjenskog borca, a samo tjedan dana kasnije, čekalo bi ga novo vaganje za meč s Blachowiczem. Ipak, sigurni smo kako Rakić i njegov tim uvijek pažljivo kreiraju planove te znaju što rade.

U svakom slučaju, čini se kako Rakić neće tako dugo čekati na svoj eliminacijski meč za sljedećeg izazivača. Dobio je dodatan period za pripremu, dok Blachowicza čeka prvo period oporavka, a zatim povratak treningu. Što se tiče priredbe koja se održava 14. svibnja. Radi se o UFC Fight Night 209 eventu, a mjesto održavanja još uvijek nije poznato. Međutim, UFC-ov Apex u Las Vegasu, glavni je favorit za održavanje Fight Night eventa.

Linker
26. travanj 2024 06:46