UFC

Michael Bisping odgovorio na kritike fanova: ‘Nisam arogantni šup** koji misli da je uvijek u pravu‘

JACKSONVILLE, FL - MAY 16: UFC Announcer Michael Bisping looks on during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena on May 16, 2020 in Jacksonville, Florida. Douglas P. DeFelice,Image: 520688898, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia

 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Douglas P. Defelice/Getty Images/Profimedia
Legendarni MMA borac našao se na meti kritičara zbog načina na koji je komentirao UFC 271 event

UFC-ovi komentatori često su na meti kritika. Joe Roganu protekle godine sve se češće zamjeralo da je pristran prilikom prijenosa i da prečesto favorizira određene borce. Slušajući Rogana, ponekad se stječe se dojam kako neki borac totalno dominira borbom, a realnost je puno drukčija.

Dominick Cruz na meti kritičara bio je 2018. godine, tijekom UFC 229 priredbe. Khabib Nurmagomedov uništavao je nemoćnog Conora McGregora, no Cruz je tvrdio kako ga Conor pokušava izmoriti te da se radi o taktici. Rogan i Cruz nisu bili dio UFC 271 priredbe, no na meti kritičara našao se Michael Bisping.

Umirovljeni engleski borac, uskočio je kao kasna zamjena za Joe Rogana, a mnogi smatraju kako je podbacio tijekom glavne borbe večeri. Israel Adesanya savladao je Roberta Whittakera jednoglasnom odlukom, no radilo se o poprilično tijesnoj borbi. Bispinga navijači smatraju pristranim jer je često govorio kako je Adesanya određene runde čisto dobio, iako prvak zapravo nije bio toliko dominantan. Bisping se prilikom gostovanja u podcastu ''The Fighter vs. The Writer'' osvrnuo na kritike koje su mu upućene.

''Nisam uzeo k srcu sve to, niti sam se planirao ubiti ili skočiti s mosta kao što mi većina ljudi predlaže da to učinim. Međutim, retrospektivno gledajući, možda sam se mogao drukčije izražavati. Nisam imao priliku ponovno pogledati snimku.'', započeo je Bisping, a zatim se osvrnuo na način kojim obavlja taj posao.

''Stojim iza večine onog što sam rekao. Smatram da je borba bila tijesna te da je Robert većinu rundi bio malo lošiji. Poanta je u tome da nisam bio kritičan prema Whittakeru, ali realnost je da iako su runde koje izgubio bile napete, i dalje ih je izgubio. On nije uložio sav svoj trud da bi došao u Houston izgubiti. Stoga, ako želi pobijediti u meču, moj savjet je da počne više bacati udarce desnom rukom. Što se Izzyja tiče, on je radio dovoljno za pobjedu, a na koncu je ispalo da sam bio u pravu. Suci su vidjeli taj meč vrlo slično kao i ja. Stoga smatram da su moje izjave opravdane. Srećom, ne radi se o istom sucu koji je bodovao meč između O'Neill i Modafferi.''

Robert Whittaker jedan je od onih koji se ne slaže s odlukom sudaca te smatra da je napravio dovoljno za pobjedu. Justin Gaethje također je jedan od onih koji smatra da je Whittaker zaslužio pobijediti, a niz je i fanova koji vjeruju u to. Međutim, Bisping je pokušao objasniti zašto se Whittaker osjećao kao pobjednik.

''Znam da je Robert snažno osjećao da je pobijedio u tom meču. Jasno je to naglasio. Mislim da je to prirodna reakcija za većinu boraca. Puno boraca tako se osječa, pogotovo kada je meč napet te kada su imali uspjeha krajem posljednje runde. On je pogađao direktima i sličnim stvarima ako pogledate statistiku, no Izzy je prednjačio u svakoj rundi. Naravno da se pričalo i o rušenjima Whittakera, ali prema novim unificiranim MMA pravilima, ako se radi o jako tijesnom meču, rušenje se klasificira kao obična promjena pozicije, ukoliko nije došlo do prolaska garda, dominantne pozicije, nanošenja štete ili traženja submissiona. Samo rušenje ne utječe na rezultat.'', objasnio je Michael.

Umirovljeni borac navikao je na kritike. Tijekom svoje karijere, dugi niz vremena Bisping je bio poznat kao veliki ljubitelj ''trash talka'' i nerijetko je prelazio granice dobrog ukusa. Time je Bisping navukao brojne fanove da ga ne simpatiziraju te su se radovali nekim njegovim porazima, naročito onom protiv Dana Hendersona na uFC 100 priredbi. Kritike su nešto s čime se javne osobe moraju znati nositi, a svjestan je toga i Bisping.

''Nisam neki arogantni šup** koji misli da je uvijek u pravu, moje mišljenje jedino vrijedi te omalovažavam ostala mišljenja. Ali vjerujem u ono što govorim također. Poznajem ovaj sport u dušu. Posvetio sam život mješovitim borilačkim vještina. Ukorijenjen sam u svijet UFC-a, to je moj život i jedina stvar koju radim. 20 godina bio sam profesionalni borac, a sada sam komentator. Kada ne radim posao komentatora, onda sam u nekim drugim ulogama na vaganju, emisijama nakon borbi itd. Imam i svoj YouTube kanal te podcast vezan za MMA. Poznajem sport i vrlo sam samouvjeren po pitanju svog mišljenja. Međutim, to ne znači sam uvijek u pravu. Prihvaćam kritike i neke od njih možda su validne, dok neke nisu. Moguće da se radi o navijačima Roberta Whittakera, a možda i o Roganovim simpatizerima kojima se nije sviđalo što sam uskočio kao zamjena. Tko zna.'', zaključio je Bisping temu kritika koje su mu upućivali proteklih dana, nakon UFC 271 priredbe.

Linker
25. travanj 2024 16:35