Regija

Arijan Gorički ovog vikenda ponovno boksa u Njemačkoj, čeka ga neporaženi Ukrajinac

Arijan Gorički
 Arijan Gorički
Mladi hrvatski boksač spreman je za svoj novi profesionalni meč

Nakon što je u veljači uspješno savladao Gruzijca Iliju Beruashvilija, zagrebački boksač Arijan Gorički ponovno odlazi u Njemačku na novi okršaj. Talentiranog i još uvijek neporaženog borca perolake kategorije čeka meč koji će se prenositi na njemačkoj MDR televiziji, na priredbi kou predvodi meč za IBF Youth titulu između domaćih boksača Toma Dzemskog i Michaela Eiferta. Priredba je u organizaciji SES Boxinga.

Arijana čeka ukrajinski boksač Valerii Romanenia, koji je tek nedavno ušao u profesionalce, no u dosadašnja dva meča je upisao pobjedu. Nešto o njemu u najavi meča rekao je sam Gorički.

"O protivniku znam da je kontraš i da je imao dugačku amatersku karijeru. Moj menadžer Benedict Poelchau ponudio je borbu puno bolje rangiranim protivnicima, ali zato što nemamo promotora nemamo niti veliki budžet za ponuditi, a svi žele velike iznose za borbu protiv mene. Morali smo se tako zadovoljiti s neporaženim boksačom iz Ukrajine", rekao je.

Meč je ugovoren na šest rundi, u kategoriji do 57 kilograma, a domaćin priredbe je Seebuhne Elbauenpark dvorana u Magdeburgu.

Arijan je nakon prošlog meča dogurao do 461. pozicije na Boxrec ljestvici perolake kategorije, koja sadrži ukupno 1312 boksača. Cilj je svakim mečem dodatno napredovati po nekoliko desetaka pozicija, što mu za sada ide po planu, unatoč problemima s ugovaranjem okršaja protiv bolje rangiranih boksača.

Linker
23. srpanj 2024 08:20