Regija

Arijan Gorički večeras ide po petu pobjedu zaredom: ‘Spreman sam na sve što Gruzijac može ponuditi‘

Arijan Gorički

 Arijan Gorički (privatni Album)
25-godišnji ‘‘Archie‘‘ nada se dobrom odazivu hrvatske publike

Jedan od perspektivnijih hrvatskih profesionalnih boksača danas će tražiti 13. pobjedu u karijeru. 25-godišnji Arijan Gorički (12-1-0, 6 KO) večeras od 20:30h nastupit će u Hermann-Hepper-Halle u njemačkom Tuebingenu.

Arija čeka meč protiv Gruzijca Giorgija Gachechiladzea (16-45-1, 9 KO). 35-godišnji boksač nadimka ‘‘Gagi‘‘ nema impresivan ‘‘score‘‘, ali prije nego netko krene u osude Arijana Goričkog, istaknut ćemo njegovo pojašnjenje ovakvog izbora protivnika.

‘‘Protivnik je Gruzijac Giorgi Gachechiladze. Nažalost, svi protivnici kojima smo ponudili borbu odbili su nas, pa smo se morali zadovoljiti s iskusnim Gachechiladzeom. Gachechiladze je iskusni boksač, kao profesionalac ima 62 borbe, iznimno je jak i nezgodan kao protivnik. Iako sam u ovoj borbi favorit ne smijem podcijeniti protivnika.‘‘

‘‘Posljednju borbu imao sam 18.06.2022. kada sam tehničkim nokautom u 8.rundi pobijedio talijanskog prvaka Suata Lazea. Zbog puknuća šake na zadnjoj borbi nisam bio u mogućnosti imati borbu prije što bih volio, jer tako bih imao više vremena za odmor prije velike borbe u prosincu. Borba se održava u Tuebingenu, Baden-Wurttembergu, gdje živi velika populacija Hrvata. Ovo će biti moja prva glavna borba u Njemačkoj, te se radujem velikom odazivu hrvatskog stanovništva.‘‘, rekao je Gorički u svom priopćenju.

‘‘Archie‘‘ je prema Boxrecu trenutno na 240. mjestu u poretku boksača perolake kategorije. Ukupno je 1550 boksača na toj listi, a Giorgi Gachechiladze okupira 698. mjesto. Gorički je u fazi karijere gdje nije naročito visoko rangiran i teško mu je privući veća imena, a s obzirom na dosad prikazanu kvalitetu, mnogi su svjesni kako je meč protiv njega rizik, a pobjedom ne dobivaju puno zbog njegovog nižeg rankinga. Tako će se Arijan zasad morati zadovoljiti Gruzijcem koji je osjetno niže rangiran, a dođe li Arijan do nove pobjede, to će mu biti peto uzastopno slavlje i treće u ovoj kalendarskoj godini.

image

Arijan Gorički vs. Giorgi Gachechiladze

Arijan Gorički (privatni Album)

Gorički i Gachechiladze uspješno su jučer odradili vaganje i obojica su se pojavili s 58,2 kilograma na vagi. Borbu možete popratiti na Fight24.tv, a prema Arijevim informacijama, meč bi trebao započeti oko 20:30h. Za kraj, Gorički je odlučio uputiti i zahvale svima koji mu pomažu u izgradnji karijere.

‘‘Zahvalio bih se svom timu što me je odlično pripremio za ovu borbu, spreman sam na sve što Gruzijac može ponuditi i vjerujem da ću izgledati impresivno u borbi. Znam da sam tehnički puno superiorniji od njega pa neću niti srljati u nepotrebne razmjene udaraca. Hvala mojim sponzorima i prijateljima koji su uz mene i koji mi uvijek pomažu da ostvarim svoje snove u ovom sportu.‘‘, poručio je Arijan Gorički.

Što dodati, osim da želimo puno sreće i uspjeha našem talentiranom boksaču u večerašnjem meču, ali i u nastavku karijere.

Linker
24. travanj 2024 16:41