Regija

Babić dočekao izazov iz Hrvatske: ‘Protiv mene tehnika stropnog ventilatora ne prolazi‘

Mladen Kujundžić i Alen Babić
 Instagram
Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača uhvatio je Alena Babića ‘na zub‘

Iako je Alen Babić u domovini dogurao do velike popularnosti, postoje i onima kojima "Savage" te njegovo ponašanje baš i ne odgovaraju. Među takvima se u posljednje vrijeme istaknuo jedan od najboljih hrvatskih kickboksača, Riječanin Mladen Kujundžić. "Dynamite" je već ranije putem društvenih mreža kritizirao Babića, a sve je krenulo jesenas nakon što je Babiću zamjerio izjavu da je savladao sve riječke boksače na sparingu. Kako je Kujundžić bio jedan od tih s kojima je Babić svojevremeno sparirao te kako se tim putem osjećao prozvanim, izjavio je da Savage laže.

Dijelom je na tome sve stalo, iako je Kujundžić još tu i tamo putem Facebooka znao reagirati na neke Babićeve izjave, bez ikakvog skrivanja da o njemu nema najljepše mišljenje. Ipak, sad je došao otvoreni izazov. Mladen je očito bio isfrustriran posljednjim Babićevim izjavama, nastalim nakon jučerašnje pobjede protiv Damiana Chambersa, tako da je podijelio Fight Site članak u kojem su spomenute izjave prenesene, uz svoj vlastiti komentar.

"Ja sam sve prebio, ja sam ja, svi drugi su majmuni, kažu glupi sportaši, a neki i jadni... Savage stvarno, ali stvarno nema konkurenciju, on je klasa za sebe, toliko je ograničen da ne treba uopće komentirati. Molio bih novinare da njega pitaju koja da ga pitanja pitaju u intervjuu, da može više pričati o sebi. Želim se boriti protiv njega u njegovom sportu. Ne u mom, nego baš u njegovom, u boksu. Želim mu dokazati da tehnika stropnog ventilatora ne bi prošla, ako izgubim nikad više neću ući u ring. Naravno, bilo bi me sram", napisao je Kujundžić, podijelivši poznatu pjesmu grupe Riblja Čorba.

31-godišnji Kujundžić do sada je upisao veliki broj vrijednih pobjeda u kickboxingu, a s vremena na vrijeme sparira s borcima Cro Cop tima u njihovoj dvorani, kao i u American Tom Teamu, gdje je bio sparing partner čak i Aleksandru Rakiću prilikom njegovih posljednjih priprema.

Profesionalnim boksom se do sada nije bavio, no očito je spreman prebaciti se na to ukoliko bi dobio priliku s Babićem razriješiti račune u ringu. Inače se radi o borcima podjednake težine pa bi s te strane to bilo ostvarivo. S druge strane, Babić je boksač u usponu i teško je zamisliti da bi Matchroom, na čijim Savage sad priredbama nastupa, bio zainteresiran za tako što, odnosno za meč koji bi možda imao neku vrijednost na regionalnoj sceni, no Englezima ne bi predstavljao baš ništa.

Ipak, Mladen ima pravo Babića prozivati, kao što i Savage ima pravo odgovoriti mu ili ne. Do sada se te teme nije dohvaćao, no možda ga Kujundžić s vremenom uspije dovoljno isprovocirati da reagira. To bi uostalom svakako bio prvi korak prema onome što je riječki borac sad otvoreno otkrio da želi, međusobnom meču.

Linker
24. travanj 2024 13:38