Regija

Babić novu pobjedu lovi protiv bivšeg dvostrukog izazivača! 'Počašćen sam, njega ne daju bilo kome!'

Alen Babić
 Instagram
"Odmah sam pristao, ovo je znak da vjeruju u mene i da mi je put prema vrhu totalno otvoren!"

Neće to biti Nick Webb kao što se najavljivalo prije nekoliko tjedana, ali umjesto britanskog teškaša Alenu Babiću na putu do sedme profesionalne pobjede trebao bi stajati Eric Molina.

Plan je da neporaženi hrvatski nokauter s bivšim dvostrukim izazivačem za svjetsku titulu snage odmjeri na posljednji vikend mjeseca siječnja. Potvrdio je to Babić u razgovoru s Fight Siteom te usput istaknuo da zbog situacije u svijetu još uvijek ništa ne može biti 100 posto sigurno, ali da je to borba koja mu je ponuđena i na koju je pristao iste sekunde.

"Evo zvali su me moji menadžeri iz Engleske i ponudili mi Erica Molinu. Ja sam, naravno, odmah pristao. To je jedno svjetsko ime koje je bilo u ringu s najvećim borcima današnjice", rekao je Babić kada smo ga kontaktirali u četvrtak.

'Drummer Boy' je prema BoxRecu 91. teškaš svijeta, a tijekom bogate karijere upisao je 27 pobjeda i šest poraza. Svjetski naslov napadao je 2015. i 2016. godine, ali oba puta je ostao kratak. Prvo ga je, podsjetimo, u borbi za WBC-ovu titulu porazio sada već bivši prvak Deontay Wilder, a onda je u okršaju za IBF-ov pojas od njega godinu dana kasnije bio uspješniji i Anthony Joshua. Ovog Amerikanca meksičkih korijena boksački fanovi s ovih prostora možda su i najbolje zapamtili po njegovoj posljednjoj borbi, odnosno meču u kojem ga je prošle godine zaustavio Filip Hrgović.

"Jako sam počašćen jer neće oni dati Molinu bilo kome. To je samo znak da vjeruju u mene, da je svijet spreman za 'Savagea' i da mi je put prema vrhu totalno otvoren. Riješit ću posao u prve dvije runde", zaključio je Babić koji se u ring vraća nakon impresivne pobjede protiv Toma Littlea.

Linker
24. travanj 2024 02:10