Regija

Babić spreman za povratak, već je dočekao odbijanje: ‘Prozivao me dok sam bio ozlijeđen pa utihnuo‘

Alen Babić
 Instagram
Alen ‘Savage‘ Babić sve je iznenadio brzinom oporavka od ozljede koja je usporila njegov uspon

Nakon što početkom godine nije uspio dogovoriti meč, Alen Babić je krajem zime odlučio riješiti probleme s ozljedom. Prošao je operaciju desnog ramena, a prve prognoze govorile su o povratku na ljeto. No, on sam je rekao da nema namjeru toliko čekati nego da se u ring želi vratiti ranije. To je i napravio. U dvoranu se vratio čim je mogao te je polako ubacivao elemente kako je vrijeme prolazilo, a sad je putem Facebooka otkrio kako bi već za pet dana mogao u ring. To je bio spreman napraviti, no nije uspio dogovoriti meč.

"Oni su rekli mjeseci, ja sam rekao tjedni. Tako je i bilo. Vaš oporavak ovisi samo o vama, točnije o vašoj glavi", napisao je na početku Babić, nastavivši:

"Svako tijelo je jako, napravljeno puno čvršće nego što nam je potrebno. Za ovakav oporavak su mi rekli da je potrebno šest do osam mjeseci, prošlo je nešto manje od tri mjeseca i danas mogu reći kako sam sto posto nazad. Njima je čudo, ali je ovo točno u dan bio plan. Rekao sam da ću biti spreman boriti se 15. svibnja i to sam postigao. Zadnjih dana sam doslovno čekao samo poziv i kartu za London gdje bih odradio meč na priredbi koju predvodi Joshua Buatsi. Sam Eddie Hearn nije mogao vjerovati da sam već spreman."

"Savage" nije imao nikakvih prohtjeva po pitanju protivnika, budući da mu je najvažnije boriti se. Na kraju je jedan boksač ostao bez protivnika, ali protiv njega se hrvatski teškaš ipak neće boriti.

"Tražio sam borbu nebitno protiv koga. Na kraju je neuparen ostao jedini Solomon Dacres, koji će na toj priredbi imati svoj debi u profesionalnom boksu. Prozivao me dok sam bio ozlijeđen i zbog toga sam tražio da ja budem taj koji će ga uvesti u brutalni svijet profesionalnog boksa. Naravno da je odmah utihnuo, što je i za očekivati jer Englezi imaju velika očekivanja od mladog Dacresa, najmanje što mu treba je pogoditi zid u prvom zavoju. Time sam najavio povratak te očekujem borbu u skorijoj budućnosti. Želim barem tri borbe do kraja godine", potvrdio je.

Babić je bio jedan od najvećih zvijezdi Matchroom Boxinga u drugoj polovici prošle godine, upisavši tri nastupa i tri pobjede prekidom. Trenutno je raspoloživ i za nastupe u novoosnovanoj "bridger" kategoriji, gdje bi mogao s jednom ili dvije veće pobjede postati kandidat za napad na svjetsku titulu. No, kao što je sam rekao, njemu protivnik i kategorija nisu bitni. Bitno mu je jedino da sve veći "Savage Army" dobije ono zbog čega našeg boksača i prati. Akciju u ringu! Barem to smo sigurni da će Alen uvijek isporučiti.

Linker
24. travanj 2024 18:31