Regija

Babiću otpala dva dobra meča u ‘bridgeru‘, u subotu će ipak boksati protiv francuskog teškaša

Alen Babić

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Na stranicama Matchroom Boxinga objavljeno je kako će Alen Babić boksati protiv Davida Spilmonta

Pronađen je protivnik za Alena Babića te je sad napokon sigurno kako će "Savage" ovog vikenda odraditi svoj posao u ringu, na priredbi koju predvode Joseph Parker i Derek Chisora. Podosta je bilo problema u pronalasku protivnika, a Babić je izjavio kako je odbio nekoliko ponuđenih boksača, tražeći nekoga tko će mu pružiti bolji otpor i biti veći izazov.

U ponedjeljak je otkrio kako su se napokon pojavila neka zanimljiva imena koja je prihvatio te kako se nada da će brzo biti sve dogovoreno. Nažalost, to se na kraju nije dogovorilo, a Babić je putem Instagrama, odgovarajući na pitanja fanova, otkrio o kome se radilo.

"Bio sam uzbuđen boriti se protiv bilo kojeg od ponuđene dvojice, no ovog puta nas fortuna nije spojila. Prvi je Vasil Ducar, a drugi je Poljak Nicodem Jezewski, koji se borio protiv Okolieja. Jedan na kraju ima COVID, a drugi je rekao ne. To su dva dobra protivnika, jako bi to veliki meč bio u bridgeru, ali ništa od toga", rekao je Babić, dodavši kako mu još uvijek traže protivnika te da će na kraju ipak to biti teškaš.

Otkrio je kako su ovako kratko prije meča kriteriji ipak morali pasti te da će to na kraju ipak biti slabiji meč. Ako ćemo zaključivati po službenim stranicama Matchroom Boxinga, protivnik je pronađen. Babić se na službenom popisu borbi, kao treća najvažnija borba na programu, nalazi uparen s Davidom Spilmontom.

Prema podacima s Boxreca, Spilmont je rangiran kao 116. teškaš svijeta. Radi se o 191 centimetar visokom 30-godišnjem Francuzu, koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 11 pobjeda, sedam poraza i jedan neodlučeni meč. Među dosadašnjim protivnicima nema previše poznatih imena. Nešto bi vam mogli predstavljati Nicolas Wamba, s kojim se borio dva puta te nekadašnja kickboxing zvijezda, Freddy Kemayo, s kojim se susreo na samom početku svoje karijere.

Babiću bi ovaj meč tako trebao poslužiti za dolazak do četvrte ovogodišnje pobjede te zaokruživanje svog profesionalnog omjera na 10-0.

Ako opravda očekivanja i dođe do pobjede, sa spomenutim "okruglim" omjerom trebao bi iduće godine krenuti u lov na WBC titulu bridger kategorije, one posljednje uvedene, s težinskom granicom do 101.6 kilograma. Njen prvi prvak ove je godine postao Kolumbijac Oscar Rivas, boksač koji je ne tako davno jako dobro kotirao i na svim teškaškim ljestvicama. Babiću bi, prema svemu sudeći, jedna pobjeda protiv nekog visoko rangiranog borca te kategorije mogla biti dovoljna za osigurati poziciju izazivača. WBC ga inače rangira kao trećeg borca ljestvice izazivača.

Linker
18. travanj 2024 23:43