Regija

Bellator danas na ispite karijere stavlja svoja dva najveća “hype” produkta

Danas je velik dan za Bellator. Osim što će sučeliti dva prvaka koji su ujedno i njihove legende, druga najveća svjetska MMA promocija na ispite karijere stavlja svoja dva najveća originalna produkta. Borce kojima su pametnim “građenjem skora” stvorili podlogu da postanu zaštitna lica promocije. Radi se o Michaelu Pageu i A.J. McKeeu.

Michael Page i A.J. McKee imaju nekoliko bitnih zajedničkih poveznica. Obojica su borci koje je Bellator od samog angažmana odlučio izgraditi kao svoje originalne proizvode te su također borci savršenog “skora” za koji je zaslužan prije svega njihov poslodavac. Matchmaking je kod oba borca bio takav da do sada nije bilo prevelikog rizika da bi slučajno mogli biti poraženi. Ipak, ove se godine to počelo mijenjati.

32-godišnji Britanac Michael Page do sada je u karijeri ostvario 14-0, gdje je 11 borbi odradio u Bellatoru. Brzo je prezentirao svoj talent, a promocija je pažljivo birala protivnike. Bilo je tu zanimljivih imena, koja su bila poznata MMA fanovima, no nitko od njih nije bio borac koji se posebno iskazao rezultatima. Nah-Shoh Burrell, Rudy Bears i Cyborg Santos bili su najzvučnija imena unutar njegovih prvih 11 pobjeda. Krajem 2016. godine došao je prvi pravi ispit za ovog borca. Fernando Gonzalez borac je koji mu je priuštio paklene tri runde, nakon kojih je pobjeda podijeljenom odlukom otišla Venomu, ali uz podosta bijesnih fanova koji su vjerovali da je tu borbu trebao izgubiti.

Bilo je to u studenom 2016. godine i Page nakon toga uzima 18 mjeseci stanke od MMA-a. Vraća se u svibnju prošle godine impresivnom pobjedom protiv Bellatorove ikone Davea Rickelsa, no realno je reći kako je Rickels borac lake kategorije koji je u startu imao previše minusa. Prva prava pobjeda za Pagea došla u veljači ove godine. Prvi krug Bellatorovog turnira donio mu je Paula Daleya, a Page je slavio jednoglasnom odlukom u borbi koju je prelomio tek u drugoj polovici posljednje runde. Oduševio nije, zapravo je Daley bio taj koji je razočarao svojom taktikom i odbijanjem ulaska u borbu na nogama, što je zapravo njegova glavna snaga. Polufinale bi trebala biti jedna druga priča, Pagea čeka jedan od globalno najboljih velteraša svijeta, Douglas Lima.

Drugi navedeni borac je A.J. McKee. Ovaj 24-godišnji borac perolake kategorije u Bellator je pristigao 2015. godine bez profesionalnog MMA iskustva. Glavna referenca bio mu je njegov otac Antonio McKee. Radi se o bivšem uspješnom hrvaču i borcu, a sada poznatom MMA treneru. Od travnja 2015. godine do travnja dvije godine kasnije, McKee je odradio osam borbi uz osam pobjeda. Što se tiče protivnika, ne morate ih istraživati, sve su to bili “journeyman type” borci, koji su dovedeni sa svrhom. Ona je obavljena tako što je McKee podigao broj svojih pobjeda i bio je spreman za ozbiljnije ispite. Naravno, daleko je to bilo od ozbiljne konkurencije, no Blair Tugman bio je već dugogodišnji Bellatorov borac protiv kojeg je A.J. došao do najveće pobjede do tada. Uslijedio mu je još jedan “journeyman”, da bi nakon njega savladao jedino do sada relevantnije ime na svom rezimeu.

Justin Lawrence bio je svojevremeno veliki UFC potencijal, no nije opravdao očekivanja, da bi nakon toga nastavio karijeru u Bellatoru. McKee je odlukom savladao jednog od najboljih Bellatorovih boraca i očekivalo se kako će mu napokon uslijediti netko od elite. To se i trebalo dogoditi u rujnu prošle godine, ali Pat Curran je otkazao borbu. Savladao je McKee zamjenskog protivnika Johna Macapu, nakon toga britanskog borca Daniela Crawforda i napokon je stigao novi pokušaj borbe protiv Currana. Ona će se danas napokon održati, a McKee u tu borbu ulazi s 13-0 i to 13-0 u Bellatoru. Zvuči impresivno dok ne pogledate popis protivnika, tek danas će se saznati koliko je McKee zapravo dobar.

Bellator žudi za svojom pravom zvijezdom, za borcem kojeg će fanovi prepoznati kao nekog od najboljih i najuzbudljivijih boraca svijeta. Tako nešto, zapravo nekoliko takvih boraca im je potrebno da bi mogli uči u otvoreni duel s UFC-om. Danas će to pokušati, paralelnim eventom s UFC 237. Na programu imaju Michaela Chandlera i Patricia Freirea, svoje za sada dvije najveće originalne zvijezde. No, vjerujemo kako im je puno važnije ono što će napraviti Michael Page i A.J. McKee.

Ova dva borca danas imaju priliku dokazati sumnjičavim fanovima kako itekako imaju kvalitetu za boriti se protiv najboljih na svijetu, a svom poslodavcu potvrditi kako su napravili pravi potez kad su njih dvojicu odabrali kao nekoga oko koga vrijedi stvarati “hype”. Danas nisu samo njih dvojica na ispitu, nego cijela strategija promocije.

Skok Pagea među jaču konkurenciju odrađen je pažljivije te je on prije Lime imao nekoliko kvalitetnih boraca, zapravo kvaliteta protivnika je samo rasla. Što se tiče McKeea, čini se kako je kod njega preskočeno nekoliko stepenica. No, on je svojim nastupima uvjerio Bellator da je spreman za bivšeg prvaka i jednog od najboljih boraca na cijelom rosteru promocije. Rizik je to s kojim se može puno dobiti. Ukoliko obojica u ovom slučaju “ostanu kratki”, Bellator bi trebao imati dobru “backup” strategiju kako i dalje zadržati ono što su oko njih dvojice stvorili.

Linker
21. rujan 2021 10:34