Regija

Bernard Ban suce s prošlog FNC-a nazvao ‘sramotom‘, Forgač se oglasio: ‘FNC ne sudjeluje u suđenju‘

Dražen Forgač

 Screenshot (youtube, Mma Balkan)
Uvodna borba na ‘‘main cardu‘‘ bila je najbolja na programu, ali vjerojatno i najkontroverznije završnice

Puno prašine podiglo se zbog jednog meča na FNC 8 eventu koji smo gledali proteklog vikenda. Radi se o borbi između Frana Luke Đurića i Leandra Gomesa. Dvojica supertalentiranih bantamaša obračunali su se u ‘‘catchweightu‘‘ do 63 kilograma.

Nakon tri jako zanimljive runde, borac iz Portugala slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, a odmah je bilo jasno kako će poražena strana biti nezadovoljna tim ishodom. Pogledom na službenu statistiku prikazanu nakon meča, kontroverza je postala još veća.

Đurić je pogodio 68 udaraca naspram 35 Gomesovih, a kad su rušenja u pitanju, Gomes je upisao jedno, dok je Đurić imao četiri pokušaja i sva četiri puta bio je uspješan. Poprilično je jasno kako je Gomes bio bolji u drugoj rundi, ali prva i treća runda jako su tijesne i teško se odlučiti tko je bio bolji.

Bernard Ban kao trener 18-godišnjeg Frana Luka iskazao je svoje nezadovoljstvo putem Instagram profila, a naročito se okomio na suce koji su bodovali taj meč (Saša Zorić, Josip Ivanišić i Dejan Milošević).

‘‘Saša Zorić je izuzetno pošteno odsudio borbu i dao je pobjedu Franu, ali ‘‘Jolly‘‘ Ivanišević (Josip Ivanišić, op.a.) te Milošević iz Pule kao da nisu gledali istu borbu. Milošević inače redoito sudi protiv mojih boraca, a isto je napravio i u susretu mog Ceronje i Kuittyja Begaja iz Italije. Dvojica su dala pobjedu Ceronji, ali on je vidio pobjedu Kuittyja. O amaterskim mečevima da ne pričam. Katastrofa ste vas dvojica, ‘Jolly‘ i Miloševiću, može vas biti sram, ako srama uopće imate.‘‘, između ostalog napisao je Ban, a cijelo priopćenje možete pročitati u objavi ispod ovog odlomka.

Vrlo brzo oglasio se i Dražen Forgač, čelni čovjek FNC-a i zagrebačkog American Top Teama. ‘‘Forgy‘‘ je zapravo samo skinuo odgovornost s leđa FNC-a.

‘‘Sudačka odluka u meču između Frana Luke Đuriće i Leandra Gomesa na eventu FNC 8, u kojem je prema sudačkim karticama podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Leandro Gomes, izazvala je nezadovoljstvo u timu poraženog borca. Stoga su isti upućeni na slanje pisanog prigovora/žalbe sudačkoj komisiji, koja će nakon zaprimanja iste u propisanom roku odlučiti o postupanju u navedenom predmetu. FNC organizacije ne sudjeluje u suđenju mečeva niti ne donosi odluke vezane uz suđenje.‘‘, napisao je Forgač.

image

Forgačevo priopćenje

Instagram (dražen Forgač)

Jako rijetko se događa da komisije promjene ishod meča, osim ako se ne radi o teškom i jasno vidljivom propustu. Meč Gomesa i Đurića bio je više nego tijesan i nažalost po Frana Luku i njegov tim, Portugalac će gotovo sigurno zadržati pobjedu.

Đurić ne treba previše žaliti. Istina da je upisao poraz (2-1 je njegov omjer), ali pokazao je ogroman talent i blistava je budućnost pred njim. Pretjeranim vezanjem za ovaj poraz može samo nepotrebno gubiti vrijeme, a vjerujemo kako će u idućoj borbi dati sve od sebe da meč ne dođe do sudačke odluke.

Linker
01. travanj 2024 03:10