Regija

Daniel Bažant ugovorio novi meč: Čeka ga debi u jednoj od najvećih europskih MMA organizacija

Morgan Charriere vs. Daniel Bažant

 Instagram (cage Warriors)
Jedan od perspektivnijih hrvatskih boraca borit će se protiv bivšeg prvaka Cage Warriors organizacije

Daniel Bažant (7-3-1) kroz posljednjih godinu dana prometnuo se kao borac čija karijera strelovito ide prema gore. Bažant je dobre nastupe pružao još 2020. i 2021. godine u sklopu FNC Armagedona, ali u finalu turnira izgubio je diskvalifikacijom od Nine Škrijelja.

Nije Bažant dobio priliku za treći meč protiv Škrijelja (u prvom je upisao pobjedu), ali nastavio je svoju karijeru kao da se taj nes(p)retni poraz nije niti dogodio. Krajem prošle godine Bažant je pružio fantastičan nastup na FNC-ovom eventu u Osijeku i nokautom u prvoj rundi porazio je Giovannija Rivettija.

Borac iz pulskog Trojana nakon toga dobio je priliku osvojiti titulu prvaka u FNC-ovoj perolakoj kategoriji. Rony Jason, bivši UFC-ov borac bio je njegov protivnik krajem trećeg mjeseca, a nakon sjajnih pet rundi, Bagi je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Pokazao je Bažant u tom meču veliku zrelost i spremnost na pet rundi protiv visokokvalitetnog protivnika. Prva obrana titule uslijedila je u devetom mjesecu, a protivnik je bio još jedan bivši UFC-ov borac.

Iuri Alcantara borac je s puno ozbiljnijim rezimeom i iskustvom od Ronyja Jasona, a meč protiv Bažanta bio mu je 47. u profesionalnoj karijeri. Bažantu je bio deseti, ali Daniel je došao do pobjede tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Bagi je time ostao prvakom FNC-ove perolake kategorije, ali svoj sljedeći nastup neće odraditi u toj hrvatskoj MMA organizaciji.

Naime, danas je došla službena potvrda iz Cage Warriors organizacije da će Bažant za dva tjedna nastupiti na njihovom eventu. Daniela čeka jako težak ispit na CW 147 eventu, jer protivnik će mu biti Morgan Charriere (15-9-1). 27-godišnji Francuz nadimka ‘‘The Last Pirate‘‘ borac je jako dobrih fizičkih predispozicija, a krajem 2020. godine okitio se i Cage Warriors titulom prvaka u perolakoj kategoriji. Francuz je tada bio u nizu od tri uzastopne pobjede, a nokautiravši Perryja Andrea Goodwina u trećoj rundi, Charriere je naslijedio Madsa Burnella koji je ranije napustio tron CW organizacije.

Nakon osvajanja titule, kola su krenula nizbrdo za francuskog borca. Jordan Vucenic porazio ga je u trećem mjesecu prošle godine, podijeljenom sudačkom odlukom. Charriere se u desetom mjesecu prošle godine vratio u kavez, ali ponovno je izgubio tijesnom sudačkom odlukom. Naime, većinska odluka otišla je na stranu Paula Hughesa, aktualnog prvaka CW-ove perolake kategorije. Charriere je u nizu od dva uzastopna poraza, ali oba su došla tijesnim odlukama protiv dvojice boraca koji su ujedno i posljednja dvojica s titulama prvaka u toj kategoriji.

Krajem prošle godine, UFC je meč Hughesa i Charrierea objavio na svom YouTube kanalu pod nazivom ‘‘Fight Pass Borba godine‘‘. Cage Warriors eventi dostupni su putem Fight Passa, a Charriere i Hughes odradili su tako dobar meč da su se našli i na UFC-ovom službenom YouTube kanalu. Meč možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Najbolji borci ove sjajne engleske MMA organizacije često završavaju u UFC-u. Conor McGregor, Paddy Pimblett, Jack Hermansson, Michael Bisping, Dana Hardy, ali i Roberto Soldić, neka su od imena koja su nastupala pod okriljem ove organizacije koja postoji punih 20 godina. Stipe Brčić posljednji je Hrvat s nastupom u Cage Warrirorsima. U osmom mjesecu ove godine, Brčić je izgubio od Sama Creaseyja u meču za titulu prvaka bantam kategorije. Stipe će ovog vikenda nastupiti na CW 146 eventu, a tjedan kasnije, točnije 20.11. čeka nas Bažantov debi u Cage Warriorsima. Brčić će nastupiti u Manchesteru, a Bažant u Londonu.

Nadamo se da će obojica biti uspješni.

Linker
11. travanj 2024 19:31