Regija

Bitka za Soldića je započela! ‘‘RoboCop‘‘ će dobiti priliku za treći pojas ako ostane u KSW-u

Roberto Soldić

 Ksw
KSW-ov predsjednik Martin Lewandowski spreman je boriti se s UFC-om

Čini se kako KSW neće samo tako popustiti u utrci za potpis Roberta Soldića. Soldiću je prema informacijama s portala lowking ponuđeno milijun dolara za dodatne četiri borbe u poljskoj promociji. Dakle, radi se o ponudi koja iznosi 250 tisuća dolara po borbi. Neke od najvećih UFC zvijezda zarađuju toliko i KSW je spreman duboko posegnuti u džep kako bi zadržali svoju najveću zvijezdu.

Što se UFC-a tiče, njemački portal Bild tvrdi kako UFC Soldiću nudi specifičan ugovor prema kojemu bi trebao samo tri pobjede prije napada na pojas. Koliko ima istine i koliko je pouzdana cjelokupna priča, teško je reći, ali taj članak podijelio je i Soldićev menadžer Ivan Dijaković.

Čelni čovjek KSW-a, Martin Lewandowski, u razgovoru za MyMMA.pl (razgovor prenosi ponovno lowking) dotaknuo se teme Roberta Soldića i navodne ponude UFC-a o kojoj je pisao Bild.

''Netko me označio na Instagramu na tu vijest. Ali ja nisam ništa o tome čuo. Ne znam je li provjerena vijest.'', započeo je Lewandowski o ponudi UFC-a, a zatim je otkrio kako će Soldića čekati i borba za treći pojas, onaj u poluteškoj kategoriji, ukoliko ostane u KSW-u.

''Činjenica je da on još nije potpisao ugovor s nama. Vjerojatno su samo dvije organizacije ostale u igri na bojnom polju. Nadam se da će se sve biti jasno kroz 2-3 tjedna, ali jedno je sigurno. Roberto ima zagarantiran još jedan meč s nama prema trenutnom ugovoru. Nadam se da ćemo pobijediti UFC. Jako ću se boriti za to.'', dodao je čelnik KSW-a.

Nije tajna da Poljaci silno žele zadržati Soldića. Vrlo vjerojatno će mu KSW pružiti bolju ponudu od UFC-a. Pitanje je što su Soldićevi prioriteti. Financijski izdašnija ponuda ili sportska ambicija da se dokaže protiv najboljih na svijetu.

Linker
20. travanj 2024 16:15