Regija

Bivši hrvatski kickboksač treba vašu pomoć nakon teške borbe za život

Renato Gogošević s obitelji

 Facebook (marela Kliskinic)
Splićanin Renato Gogošević i njegova obitelj trenutno su u jako teškoj financijskoj situaciji

Koliko je život nepredvidljiv i da se za trenutak može sve preokrenuti, dokazuje slučaj Renata Gogoševića, bivšeg hrvatskog reprezentativca u kickboksu, boksača i dugogodišnjeg kickboksačkog trenera. 45-godišnji Gogošević sve do početka ove godine normalno je živio, uredno je odrađivao svoj posao i uzdržavao obitelj.

Međutim, na samu novu godinu, Renato je završio u bolnici gdje je proveo 20 dana. Radilo se o uistinu ozbiljnoj situaciji, a Renato je bio životno ugrožen. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je što se zapravo dogodilo.

‘‘“Dok sam radio, na treningu me slučajno momak koji je trenirao udario nogom u nogu. To me zaboljelo, ali nisam obraćao pažnju na to. Sin me neko vrijeme poslije u igri udario isto nogom, i time mi zapravo spasio život. Razbio mi je hematom koji nisam znao da imam! Kako mi je bivalo loše, supruga Duška je zvala hitnu pomoć, baš na novu godinu. Završio sam na hitnoj operaciji, bio životno ugrožen i jedva preživio. Dobio sam sepsu.‘‘, započeo je je Gogošević, a zatim je nastavio:

‘‘Spasio me Bog, doktor i žena, samim čudom sam ostao živ. Bilo mi je ajme. Mišići su mi atrofirali. Od operacije imam ogroman rez. Oporavak će trajati dugo. Noćima ne mogu spavati. Izgubio sam 15 kila i dosta krvi, željezo mi je na nuli, pijem i željezo i morat ću još mjesecima. Imao sam fibru tjednima. Još sam skupio i neku bakteriju za koju pijem antibiotike, tko zna kad ću je se riješit. Snage nemam.‘‘

Uspio je Renato pobijediti u borbi za život, ali nove borbe uslijedile su nakon izlaska iz bolnice. Gogošević trenutno nije radno sposoban, ne može skrbiti o svojoj obitelji, a on i njegova supruga jedva spajaju kraj s krajem. Zajedno s troje maloljetne djece stanuju u podstanarskom stanu, a muku muče s plaćanjem stanarine. Supruga Duška trenutno je na porodiljnom, a Renato koji je do sada kruh zarađivao kao trener i prodavač ribe, trenutno je u procesu oporavka.

Renato i Darinka mole za pomoć sve dobre ljude i beskrajno su zahvalni onima koji im žele pomoći. Renato se nada što bržem povratku na posao, a istaknuo je kako se njegova supruga trenutno jako muči brinući se za njega, dvojicu sinova od šest i deset godina, te četverogodišnju kćer.

“Ona je satravena oko mene i njih i fizički i psihički, cijeli dan i noć je oko nas, sve je na njoj.‘‘, izjavio je Renato Gogošević za Slobodnu Dalmaciju.

Pokažimo veliko srce i pomozimo im u ovoj teškoj situaciji. Obitelji Gogošević možete pomoći uplatom novca na račun njegove supruge Duške uz opis ‘‘Pomoć za Renata‘‘.

Podaci za uplatu su sljedeći:

Dušanka Jelenković Gogošević

IBAN: HR5823900013291544835

‘‘Od srca hvala svima!‘‘, poruka je obitelji Gogošević.

Linker
04. travanj 2024 01:33