Ostalo

Preminuo Iuri Lapicus: Borac ONE Championshipa podlegao je ozljedama nakon prometne nesreće

Iuri Lapicus

 Instagram (iuri Lapicus)
27-godišnji moldavsko-talijanski borac nije se uspio izvući

Loše vijesti nažalost dolaze iz Italije. Moldavsko-talijanski MMA borac Iuri Lapicus (14-2-0) preminuo je u bolnici u Milanu. Lapicus je podlegao ozljedama koje je zadobio u petak, u prometnoj nesreći na motociklu. Moldavac s talijanskom adresom izgubio je kontrolu nad svojim motociklom i sudario se s automobilom kojim je upravljala 69-godišnja žena. Helikopterom je prevezen u bolnicu neposredno nakon nesreće.

Tri dana Lapicus je proveo u komi, ali liječnici ga nisu uspjeli spasiti i 27-godišnji Lapicus je preminuo. Radi se o borcu ONE Championship organizacije, a pod njihovim okriljem odradio je pet mečeva.

Lapicus je nastupao u ONE-ovoj velter kategoriji (-84 kg), a protekla tri nastupa odradio je protiv uistinu vrhunskih boraca. Christian Lee, Eddie Alvarez i Zebaztian Kadestam borci su s kojima se Lapicus borio u posljednja tri nastupa. Upravo protiv Kadestama, u osmom mjesecu prošle godine odradio je svoj zadnji nastup u karijeri. Lapicus je od Kadestama izgubio nokautom u prvoj rundi.

Iuri Lapicus rođen je 22. listopada (10. mjesec) 1995. godine u Moldaviji, a kao 15-godišnjak preselio je u Italiju gdje je živio sve do svoje smrti. Kao devetogodišnjak počeo je trenirati borilačke vještine, točnije judo.

Dugi niz godina trenirao je u Teamu Petrosyan u Milanu gdje je unaprijedio svoje kompletne MMA vještine. Deset pobjeda u karijeri upisao je ‘‘submissionom‘‘, a četiri puta slavio je nokautom.

Profesionalnu MMA karijeru započeo je 2014. godine i gradio ju je na talijanskoj regionalnoj sceni. Kroz prvih pet godina karijere upisao je 12 pobjeda u jednako toliko nastupa, a time je osigurao potpis ugovora s ONE-om. U ONE-u je nastavio s pobjedama i slavio je u prva dva nastupa. Nakon toga dolaze porazi od Christiana Leeja i Zebaztiana Kadestama, te ‘‘no contest‘‘ u meču protiv Eddieja Alvareza. Bio je to onaj meč u kojem je Alvarez slavio nokautom u prvoj rundi, ali ishod je preinačen zbog Alvarezovih udaraca u potiljak Lapicusa. Pred Lapicusa su tek dolazile najbolje godine za jednog MMA borca, ali njegov život nažalost je prerano završio.

Iuri Lapicus, počivaj u miru Božjem.

Linker
26. travanj 2024 05:12