Regija

Bojan Veličković izgubio podijeljenom sudačkom odlukom na OKTAGON 36 priredbi

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Nije uspio upisati veliku pobjedu

Bivši srpski UFC-ov borac Bojan Veličković večeras se borio protiv Brazilca Leandroa Silve u sklopu Oktagon 36 priredbe. Bojanu je ovo bio peti nastup za Oktagon, a do ove borbe je upisao tri pobjede i samo jedan poraz. Posljednju borbu imao je prije nešto malo više od pola godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Matea Kertesza.

Njegov večerašnji protivnik Leandro ‘Apolo‘ Silva iskusni je borac koji iza sebe ima čak 35 MMA mečeva, u kojima je upisao 25 pobjeda i 10 poraza. Kao i Bojan, Silva se također okušao u UFC-ovoj organizaciji gdje je upisao sedam nastupa, a ovo mu je trenutno četvrti nastup za OKTAGON.

U ovu borbu Silva je ušao s dvije pobjede i jednim porazom unutar slovačke promocije, a sada je korak bliže borbi za naslov. Jedan sudac Bojanu je dao dvije od tri runde, drugi je tako bodovao za SIlvu, dok je treći sudac sve tri runde bodovao u korist Brazilca.

‘Srpski Čelik‘ se svojevremeno borio i unutar UFC-ove organizacije gdje je upisao dvije pobjede, tri poraza i jedan neriješeni rezultat. Nakon toga se okušao na PFL turnirima, no dosta neuspješno. Karijeru je nastavio u Serbian Battle Championship organizaciji gdje je upisao dvije pobjede, a zatim se krenuo boriti u slovačkoj OKTAGON organizaciji.

Silva bi kao pobjednik ove borbe mogao uskoro dobiti i priliku za napad na pojas. Naime, kako se Kaik Brito bori za pojas protiv Davida Kozme u prosincu (12. mjesec), a Silva bi se nakon ove pobjede mogao visoko progurati na rang ljestvici, vrlo lako je moguće da ćemo ga gledati protiv pobjednika borbe između Brita i Kozme.

Linker
17. travanj 2024 23:59