Regija

Bojan Veličković protiv bivšeg UFC borca na OKTAGON 27 priredbi, nastupit će i Vlasto Čepo

Bojan Veličković
 Screenshot (youtube, Oktagon)
Srpski borac u lipnju je debitirao za češko-slovačku organizaciju, a sada je spreman za novi nastup

Bivši UFC-ov borac Bojan Veličković (19-10-2) u sklopu OKTAGON 27 priredbe borit će se protiv iskusnog Brazilca Carla Pratera (34-21-1, 1-2 UFC), također nekadašnjeg člana UFC-a. Priredba će se održati 11. rujna u Bratislavi, a predvodit će ju borba perolake kategorije između Ivana Buchingera i Vojte Barborika. Veličković je svoju borbu potvrdio na svom Instagram profilu.

32-godišnji srpski borac 2017. godine otpušten je iz UFC-a, a nakon ne baš uspješne epizode u PFL-u, Veličković dolazi do dvije pobjede u nizu na SBC-ovim priredbama. Nakon toga potpisuje ugovor s OKTAGON-om te debitira u lipnju ove godine. Sjajnim nastupom savladao je Emmanuela Dawu tehničkim nokautom u prvoj rundi. Točnije, njegov protivnik nakon završetka runde nije više mogao nastaviti, a presudili su low-kickovi ''Serbian Steela''. Bojana sada čeka puno iskusniji protivnik.

40-godišnji Carlo ''Neo'' Prater izrazito je iskusni brazilski borac, a nastupio je po mnogobrojnim svjetskim priredbama. Čak 56 profesionalnih mečeva je odradio u dosadašnjoj karijeri, a uspjeh karijere bila mu je kratka epizoda u UFC-u 2012. godine. Prater je u debiju savladao Ericka Silvu, no radilo se o diskvalifikaciji njegovog protivnika zbog ilegalnih udaraca u potiljak. Ipak, iduća dva nastupa ''Neo'' gubi od TJ Granta i Marcusa LeVesseura te biva otpušten iz promocije. Prater je u periodu od 2003. do 2005. godine pobjeđivao borce poput Melvina Guillarda, Carlosa Condita i Pata Healyja, no daleko je Brazilac od najboljih dana. Ipak, u zadnjih pet mečeva ostvario je tri pobjede i dva poraza. Prater je zadnji nastup odradio u srpnju ove godine na SBC 32 priredbi kada ga je jednoglasnom odlukom savladao Stefan Sekulić. Brazilcu će borba protiv Bojana biti debi za OKTAGON.

U sklopu iste priredbe nastupit će i Vlasto Čepo (6-1-0). Borac rođen u Novom Sadu trenutno trenira u zagrebačkom ATT-ju, a tokom 2020. godine odradio je tri amaterska meča u sklopu OKTAGON Underground turnira te je uz tri pobjede taj turnir i osvojio. U sedam profesionalnih mečeva ima samo jedan poraz, a savladao ga je Mateusz Strzelczyk u listopadu 2020. godine na OKTAGON 17 priredbi. Čepo je trenutno na dvije pobjede u nizu, a zadnji puta je nastupio u srpnju ove godine na FNC Armagedon priredbi. ''El Chapo'' je bio u svojevrsnom ''superfightu'' protiv Slobodana Đorđevića te je uvjerljivo slavio nokautom u prvoj rundi.

Čepin protivnik biti će Miloš Kostić (7-3-0), borac iz Srbije kojeg smo zadnji puta imali prilike gledati u ožujku ove godine. Kostić je tada na SBC 30 priredbi poražen nokautom u prvoj rundi od strane Mire Jurkovića. Srbin je trenutno na dva poraza u nizu, a borba protiv Čepe biti će mu debi za OKTAGON. Meč će se održati u srednjoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 23:37