Ostalo

Bojan Veličković i Vlasto Čepo nokautirali protivnike u prvoj rundi na priredbi u Slovačkoj

Bojan Veličković
 Instagram (oktagon Mma)
Češko-slovačka MMA promocija OKTAGON održala je novu priredbu. a Veličković i Čepo bili su uspješni

Arena Ondrej Nepela u Slovačkoj sinoć je ugostila OKTAGON 27 priredbu. Srpski borci Bojan Veličković i Vlasto Čepo uspješno su odradili svoje nastupe. Bivši UFC-ov borac Veličković savladao je veterana Carla Pratera (34-22-1) tehničkim nokautom u prvoj rundi, točnije nakon dvije minute i 44 sekundi borbe. Vlasto ''El Chapo'' Čepo pobijedio je srpskog borca Miloša Kostića (7-4-0) također nokautom u prvoj rundi. Ipak, Čepo je bio nešto ekspresniji nego Veličković te je protivnika završio nakon 50 sekundi borbe.

Bojan Veličković došao je do četvrte pobjede zaredom. Nakon nešto lošijeg perioda u karijeri koji je proživljavao od 2017. do 2019. godine kada je doživio čak šest poraza nastupajući za UFC i PFL, ''Srpski čelik'' uspješno je oživio svoju karijeru. Nakon dvije pobjede u sklopu SBC-a, Veličković je u lipnju ove godine uspješno debitirao za OKTAGON pobjedivši Emmanuela Dawu (9-5-0) prekidom po isteku prve runde. Francuz nije mogao započeti drugu rundu nakon niza dobrih low-kickova od strane Bojana te je morao predati borbu. Veličković je bio zadovoljan nastupom i organizacijom od strane OKTAGON-a te je najavio nastavak suradnje. To se i dogodilo na sinoćnjoj OKTAGON 27 priredbi, a Bojan je ponovno došao do pobjede u prvoj rundi. 40-godišnji Carlo ''Neo'' Prater iskusni je MMA borac koji se borio za razne MMA promocije, a u periodu od 2003. do 2005. godine pobjeđivao je borce poput Carlosa Condita, Melvina Guillarda i Pata Healyja. ''Neo'' je odradio i tri UFC nastupa, a slavio je jednom. Ipak, Veličkoviću je trebalo nešto više od pola prve runde kako bi ga pobijedio.

Češki borac David Kozma (28-11-0) aktualni je prvak OKTAGON-ove velter kategorije. Bojan Veličković prema službenom rankingu češko-slovačke promocije trenutno zauzima 11. mjesto u njihovoj velter kategoriji. ''Serbian Steel'' krupnim koracima grabi ka vrhu kategorije i možda ćemo ga kroz skorije vrijeme gledati i u borbi za pojas ove kvalitetne MMA promocije. Vjerojatno će mu trebati barem još jedna pobjeda, no srpski borac zasad lakoćom savladava protivnike koje OKTAGON stavi pred njega.

Vlasto Čepo, srpsko-slovački MMA borac koji povremeno trenira u zagrebačkom ATT-ju također je nastupio na ovoj priredbi. ''El Chapo'' se borio protiv srpskog borca Miloša Kostića i savladao ga je u prvoj rundi borbe. Čepo je ove godine nastupio tri puta i svaki puta je slavio. Pobjeđivao je Leona Krajačića i Slobodana Đorđevića u sklopu FNC Armagedon priredbi gdje je nastupao u svojevrsnim ''superfightovima''. Sada je dobio priliku za drugi profesionalni nastup pod okriljem OKTAGON-a te je došao do prve profesionalne MMA pobjede u toj promociji. Čepo je odradio i tri amaterska nastupa za OKTAGON te je osvojio njihov ''Underground'' amaterski turnir savladavši sva tri svoja protivnika. Mateusz Strzelczyk savladao ga je u profesionalnom meču na OKTAGON 17 priredbi i to je zasad jedini poraz koji je Čepo doživio u svojoj MMA karijeri.

Vlasto je borac koji uživa veliku popularnost na području Slovačke i Češke, a nakon što je pobijedio Kostića nakon samo 50 sekundi borbe, nema sumnje kako će ova promocija rado vidjeti Čepu i na nekom od svojih idućih evenata.

Inače, OKTAGON 27 priredbu predvodila je borba za pojas perolake kategorije. 35-godišnji slovački veteran Ivan Buchinger (39-7-0) došao je do drugog pojasa u ovoj promociji savladavši sunarodnjaka Vojtu Barbarika (13-1-0). Buchinger je aktualni prvak lake kategorije, a sada je postao ''double champ'' nakon pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Iskusni ''Buki'' borac je koji je nastupao za niz kvalitetnih promocija kao što su Cage Warriors, M-1 i KSW. Fanovi Conora McGregora pamte ga kao posljednjeg Irčevog protivnika prije odlaska u UFC. ''Notorious'' je 2012. godine nokautirao Buchingera u prvoj rundi borbe.

Kompletne rezultate OKTAGON 27 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

OKTAGON 27 - rezultati:

Ivan Buchinger def. Vojto Barborík via jednoglasna sudačka odluka

Máté Kertész def. Robert Pukač via jednoglasna sudačka odluka

Mickael Lebout def. Gábor Boráros via jednoglasna sudačka odluka

Bojan Veličković def. Carlo Prater via TKO - R1, 2:44

Vlasto Čepo def. Milos Kostic via TKO - R1, 0:50

Jonas Mågård def. Elnur Veliev via submission - R2, 2:50

Roman Paulus def. Szymon Rakowicz via jednoglasna sudačka odluka

Matej Šurin def. Michal Plesník via jednoglasna sudačka odluka

Štefan Vojčák def. Evgeniy Golub via TKO. R1, 0:29

Linker
19. travanj 2024 04:40