Regija

Bomba iz Pule! Ivan Vitasović predvodit će FNC 12, borit će se protiv poljskog veterana i bivšeg protivnika Darka Stošića

Ivan Vitasović i Michal Andryszak

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, FNC)
Nagađanja od neki dan potvrdila su se točnima

Za točno 30 dana očekuje nas FNC 12 event koji će se održati u pulskoj Areni, a danas je organizacija službeno objavila prvu borbu i ujedno glavnu borbu večeri. Ivan Vitasović branit će svoj pojas teške kategorije po drugi put, a protivnik će mu biti ozbiljan poljski teškaš, Michal Andryszak!

Nakon što je u Karlovcu na FNC 6 spektakularnim high-kickom protiv Olivera Thompsona digao na noge rasprodanu dvoranu te pred domaćom publikom, u nevjerojatnom ambijentu pulske Arene uspješno obranio pojas protiv brazilskog gorostasa, Geronimo Dos Santosa došlo je vrijeme za Vitasovićev novi izazov. Bit će ovo zasigurno najteži zadatak u njegovoj karijeri jer će nasuprot njega stajati jedan od najboljih europskih teškaša i poljska legenda, Michal Andryszak. Iako Ivanov niz od 5 uzastopnih pobjeda i neporaženi status u sklopu FNC organizacije ulijeva veliku dozu samopouzdanja, njemu i njegovom timu jasno je kako u ovoj borbi nema niti najmanje mjesta pogreškama.

Andryszak ima svega 31 godinu, a već sada je u borilački rezime upisao respektabilnih 35 profesionalnih MMA borbi, a u karijeri se borio protiv imena kao što su: Darko Stošić, Phil De Fries, Michal Kita, Ion Cutelaba i mnogi drugi. Iako preferira "stand-up" borbu, riječ je o kompletnom i atraktivnom borcu koji odluku o pobjedniku nikako ne voli ostavljati u rukama sudaca. Michal je dosadašnjoj karijeri upisao 16 KO/TKO pobjeda te 8 pobjeda prisilivši protivnika na predaju, a u cijeloj profesionalnoj karijeri samo je jedna njegova borba dočekala sudačku odluku i to upravo ona u kojoj je podijeljenom odlukom izgubio od Stošića.

Ono što je zanimljivo jest da se i Vitasović svojedobno borio protiv Stošića, a bilo je to na FFC-u 21. Srpski teškaš tada je slavio "submissionom" u prvoj rundi, a čak su trebali odraditi i revanš, no došla je pandemija korone pa od toga nije bilo ništa.

Ovo je sjajan početak ako govorimo o borbama na predstojećem eventu te se nadamo da će i ostatak "carda" biti kvalitetan kao ova borba, a ako je vjerovati postojećim nagađanjima, uistinu će tako i biti.

Linker
29. travanj 2024 18:48