Regija

Na FNC 12 dobit ćemo prvaka u velter kategoriji, jedan od najtalentiranijih regionalnih velteraša ide na krvnika Ivice Truščeka

Nikola Joksović i Marko Kisič

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, FNC)
Na papiru nas čeka uistinu spektakularna priredba

Kada pogledamo već najavljene mečeva za FNC 12, sa sigurnošću možemo reći da nas u pulskom amfiteatru 2.9. očekuje pravi borilački spektakl. U glavnoj borbi večeri Ivan Vitasović brani svoj pojas teške kategorije protiv opasnog Poljaka Michala Andryszaka, nastupit će i Daniel Bažant, a sada je službeno objavljena još jedna borba za pojas.

Organizacija će dobiti prvog prvaka u velter kategoriji jer će se za pojas u kategoriji do 77 kilograma boriti Nikola Joksović (11-1) i Marko Kisič (9-3)! Nakon perolake, lake i srednje kategorije, sada će i velter imati svog vladara.

Nikola Joksović FNC publici prvo se predstavio na FNC 5 priredbi, gdje je nakon dominante tri runde slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv bivšeg UFC borca i istinske legende MMA sporta, Carla Pratera! Samo pet mjeseci kasnije, nastupio je na FNC 9 priredbi gdje se suočio s još jednim bivšim UFC borcem, Jorge "Blade" De Olivierom. Ovoga puta slavio je gušenjem u drugoj rundi (Arm Triangle Choke). Pobjede nad takvim imenima, zasigurno odlično djeluju na Joksovićevo samopouzdanje, a uzmemo li u obzir kako u borbu za pojas ulazi s nizom od četiri pobjede, trebala bi nas čekati njegova najbolja verzija.

S druge strane, Baš kao i njegov protivnik, Kisič je do sada dva puta ulazio u FNC-ov kavez, a publici se prvi puta predstavio na FNC 9 priredbi gdje je snage odmjerio s iskusnim Nemanjom Milakovićem. Marko je u tom meču slavio tehničkim nokautom u 3 rundi (GNP). Drugi nastup imao je na spektakularnoj FNC 11 priredbi u zagrebačkoj Areni, gdje se suočio s legendom regionalnog MMA sporta, Ivicom "Terror" Truščekom. Nakon odlične tri runde, Marko je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Marko u borbu za titulu ulazi s nizom od tri pobjede te je kao i njegov protivnik u jako dobrom nizu što nam jasno daje do znanja da nas čeka sjajna borba za pojas.

U komentare na Facebooku pišite nam tko će postati prvi prvak velter kategorije FNC-a!

Linker
30. travanj 2024 12:35