Regija

Borba Emila Markića otkazana, Ivica Gogošević izgubio prekidom u prvoj rundi

Khalid Ali, Ivica Gogosevic 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedi
Britanac je bio preveliki zalogaj za hrvatskog veterana

Na sinoćnjem eventu koji su predvodili Artur Beterbiev i Anthony Yarde trebala su se boriti i dvojica hrvatskih boraca, Emil Markić i Ivica Gogošević. Dok je Emilu borba otkazana iz za sada nepoznatog razloga, Ivica je boksao protiv nadolazeće zvijezde, te izgubio.

Mladi Britanac (5-0) ipak je bio preveliki zalogaj za našeg iskusnog boksača. Khali Ali Ivicu je rušio u dva navrata, drugi puta nekoliko sekundi prije isteka prve runde. Iako se Ivica uspio pridići za vrijeme brojanja te sjesti u svoj kut, borba je naposljetku ipak prekinuta, a mladom Britancu se upisuje pobjeda prekidom u prvoj rundi. Da Britancu polako i pažljivo grade karijeru govori i činjenica da niti jedan njegov dosadašnji protivnik nije imao pozitivan skor.

Ivici je 38 godina, a u svojoj karijeri odradio je 59 mečeva. U 10 godina profesionalne karijere preko 20 puta borio se s neporaženim protivnicima. Većinu svojih mečeva doveo je do sudačke odluke, no sinoć je pao već u prvoj rundi. Hrvatski boksač rodom iz Mostara Emil Markić trebao se sinoć boriti za WBO interkontinentalni pojas protiv Willyja Hutchinsona (15-1), no taj meč se ipak nije održao.

Emilu je ovo trebao biti prvi nastup nakon 2021. godine kada je pobijedio Achillesa Szaboa, a u međuvremenu je nastupio i u boksu bez rukavica.

Linker
18. travanj 2024 16:49