Regija

BORILAČKI TJEDAN: Vraća se FNC sa svojom najvećom priredbom do sada, Ivana Habazin će pokušati doći do svjetske titule

FIGHT N. C.

 FNC
Iako ovog tjedna nema UFC-a, fanovi sigurno neće ostati uskraćeni za vrhunske borbe

Veoma zanimljiv borilački peti mjesec polako ide prema svom kraju, a dobro je pitanje jesmo li mogli poželjeti zanimljiviji borilački vikend ovog mjeseca, iako neće biti UFC-a. U prvom planu je dakako FNC koji će svoju 11. priredbu po prvi puta održati u Areni Zagreb, a dan ranije imamo novi povijesni dan za hrvatski boks jer će Ivana Habazin napasti WBA pojas u super velter kategoriji.

FNC 11: Fight for Legacy

Ako nas pitate, nema boljeg kraja tjedna nego kada imate odličan borilački "event", a FNC 11 nam upravo to nudi. Kao što smo već i rekli, ova će priredba biti održana u Areni Zagreb što je prvi put da će organizacija doći u najveću arenu metropole. Ovo će također biti prvi veliki borilački "event" u Areni nakon KSW 51, događaja na kojem je Antun Račić osvojio inauguralni pojas bantam kategorije te nastupa mnogih regionalnih zvijezda. Neki od njih će nastupiti i u nedjelju, a svakako treba izdvojiti Ivana Erslana koji će u glavnoj borbi večeri tražiti novu pobjedu protiv Edersona Maceda. Treću sreću u Areni Zagreb tražit će i Filip Pejić, koji će ukrstiti rukavice protiv Ronyja Jasona, bivšeg izazivača za titulu perolake kategorije.

Upravo će taj pojas biti stavljen na kocku jer će Daniel Bažant ići po drugu obranu naslova, a protivnik će mu biti Jordan Barton, borac s kojim se trebao boriti prošli "event" u Ljubuškom, no otpao je zbog ozljede. Pojas će u srednjoj kategoriji braniti i Đani Barbir, a nasuprot njega će u kavezu stajati Arkadiusz Maziakowski. Očekujemo i povratak Marka Bojkovića te nastupe Ivice Truščeka, koji će po 80. put ući u kavez, a tu su još i Andi Vrtačić, Satoshi Ishii te mnogi drugi regionalni borci čije nastupe nikako ne smijete propustiti.

Gdje: Arena Zagreb

Kada: U nedjelju (28.5.). Priredba će započeti u 20:00.

Popis borbi možete pogledati OVDJE.

Mauricio Lara vs. Leigh Wood 2 | Ivana Habazin vs. Terri Harper

Da biste se adekvatno zagrijali za FNC, dan prije ćete ponovno svjedočiti povijesnom danu za hrvatski boks jer Ivana Habazin napada WBA svjetsku titulu u super velter kategoriji. Habazin će u Manchesteru boksati na eventu Matchroom Boxinga, a protivnica će joj biti Terri Harper, 26-godišnja engleska boksačica koja je trebala braniti titulu protiv Cecilie Braekhus protekli vikend, no borba je otkazana na dan priredbe, no pripreme joj neće propasti jer naša boksačica uskočila na short notice. Ovaj "event" će predvoditi Mauricio Lara i Leigh Wood, koji će boksati za titulu u perolakoj kategoriji.

Gdje: AO Arena, Manchester, Engleska

Kada: U subotu (27.5.). Priredba će započeti u 20 sati, dok bi glavna borba trebala biti oko 23 sata. Habazin će se boriti šesta po redu.

Popis borbi: OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 15:08