Regija

'Bosanski bombarder' na Fight Nightu u Brazilu protiv jednog od najboljih domaćih boraca

Damir Hadžović
 Igor Mićić
Devet mjeseci nakon neočekivanog poraza na Fight Nightu u Stockholmu, u UFC-ovo borilište vraća se Damir Hadžović. 'Bosanski bombarder' prihvatio je borbu kojom može jako puno dobiti, budući da će se u Brazilu suprotstaviti jednom od vodećih boraca kategorije, Renatu Moicanu.

Neće po najboljem prvi dan lipnja prošle godine pamtiti Damir Hadžović (13-5, 3-3 UFC). U Stockholm je došao s dvije pobjede u nizu, a tamo ga je čekao Christos Giagos, povratnik u promociju koji se u svom prvom UFC pokušaju nije proslavio, a niti u drugom nije najbolje krenuo. Ipak, iznenadio je svojim napretkom te je neprepoznatljivo lošeg Hadžovića savladao jednoglasnom sudačkom odlukom. Teško je taj poraz pao rođenom Bosancu koji živi i treneri u Danskoj.

Očekivao se njegov povratak na Fight Nightu u Kopenhagenu, no on kod kuće ipak nije nastupio niti je naveden razlog tako nečega. Sad je ipak došlo vrijeme za njegov povratak i to kroz izuzetno tešku borbu. Ali, isto tako borbu kojom može jako puno dobiti.

Hadžović će se boriti na Fight Nightu 170 koji se 14. ožujka održava u Brasiliji, a tamo ga čeka 30-godišnji Renato Moicano (13-3-1, 5-3 UFC). U pitanju je borac koji je u prošlu godinu ušao kao kandidat za napad na titulu prvaka perolake kategorije. Ipak, 2019. neće pamtiti po najboljeg jer je spojio dva poraza nokautom, od Josea Alda i Chan Sung Junga. Nakon tih poraza pao je na sedmu mjesto ljestvice izazivača, no to više neće biti bitno budući da mijenja kategorije. Naime, Moicano dolazi u laku kategoriju, u kojoj Hadžović nastupa tijekom svoje cijele UFC karijere.

Ovo je samo još jedna u nizu sjajnih borbi na programu priredbe koju predvodi okršaj lake kategorije između Kevina Leeja i Charlesa Oliveire.

Linker
18. travanj 2024 13:04