Regija

Bosanskohercegovački borac Denis Purić poražen u sjajnom meču na ONE-ovom eventu

Denis Purić

 Screenshot (youtube, One Championship)
37-godišnji ‘‘Bosnian Menace‘‘ pružio je dobar otpor odličnom protivniku iz Kirgistana

ONE Championship: 157 event započeo je sa svojim programom, a radi se o eventu koji će nam ponuditi pregršt vrhunskih mečeva, prije svega u muay Thaiju. Spektakularni Grand Prix u muha kategoriji započinje na ovom eventu, a svjedočit ćemo mečevima vrhunskih boraca poput Rodtanga Jitmuangnona, Jacoba Smitha, Waltera Goncalvesa itd. Nažalost, jedan od favorita, Jonathan Haggerty, svoj nastup morao je otkazati zbog zdravstvenih problema.

U sklopu preliminarnog dijela priredbe, nastupio je bosanskohercegovački borac s kanadskom adresom, Denis Purić (38-11-0 muay Thai). Radi se o 37-godišnjak koji je tijekom rata odselio u Kanadu. Purić je nositelj crnog pojasa u taekwondou te osvajač brojnih odličja u muay Thaiju i taekwondou. Iza njega je i 13 profesionalnih MMA mečeva (8-5-0), a 2011. godine upisao je pobjedu pod okriljem Bellatora.

Borac nadimka ''Bosnian Menace (Bosanska prijetnja)'', danas je odradio muay Thai meč protiv 23-godišnjeg Kirgistanca Sherzoda Kubatova (61-10-0). Pobjednik te borbe dobit će ulogu zamjenskog borca za gore spomenuti ONE-ov Grand Prix, a tu ulogu dobio je Kabutov.

Odlični Kirgistanac pobijedio je Purića jednoglasnom odlukom nakon tri runde sjajnog muay Thai meča, a kako se borba odvijala po rundama, pročitajte u nastavku teksta.

Kabutov je fizički djelovao osjetno krupnije, a imao je i određenu prednost u visini. Borci su poprilično aktivno otvorili meč i obojica su dobro kombinirali low kickove s boksačkim kombinacijama. Kabutov je nakon minutu borbe jako dobro ispogađao Purića koljenima iz klinča, ali nije ozbiljnije uzdrmao bosanskohercegovačkog borca. Kako je runda odmicala, Kabutov je djelovao sve opuštenije i bolje je pogađao, dok se Purić na neki način mučio sa skraćivanjem distance. Kabutov je jako lijepo kombinirao boksačke kombinacije s kružnim udarcima nogom. Prednji direkt bio je njegovo ponajbolje oružje tijekom prve runde.

Purić je nešto agresivnije otvorio drugu rundu, dok je Kabutov i dalje poprilično često bacao kružne udarce, kako nogama, tako i rukama. Purić je dobio savjet iz kuta da low kickovima napadne noge protivnika, ali Sherzod Kabutova jako dobro se kretao i uistinu ga je teško kvalitetno pogoditi. Purić se više kretao prema naprijed i pokušavao je kontrolirati sredinu kaveza, ali Kabutov je prezentirao jako dobre lateralne kretnje. Kirgistanac je pružio uistinu odlične dvije runde i Purić je u treću rundu ušao u zaostatku.

Krenuo je Purić jako agresivno u trećoj rundi, svjestan da mu treba nokaut, ali Kabutov nije ostajao dužan u takvim razmjenama. Mora se priznati kako je Purić prezentirao koliko je čvrst, jer Kabutov ga niti jednom nije ozbiljnije uzdrmao. Nakon otprilike 55 sekundi treće runde, Purić je sjajno pogodio desnicom, Kabutov je završio na tlu, no sudac je procijenio kako se ne radi o situaciji u kojoj bi trebao brojati Kirgistancu. Radilo se o dobroj procjeni. Kabutov je nešto opreznije radio u trećoj rundi i meč je pokušavao rutinski privesti kraju. Purić je počeo donekle usporavati nakon žestokog starta treće runde, ali teško mu je i zamjeriti s obzirom na tempo kojim se ovaj dvojac borio od početka meča. Kabutov je na koncu zasluženo došao do pobjede, a ostaje nada kako će Purić dobiti još prilika u ONE-u, jer ovo je bio njegov debi za azijsku promociju.

Linker
14. travanj 2024 14:44