Ostalo

Pet nokdauna u jednoj rundi i nevjerojatan preokret: Bolju rundu muay Thaija nikad niste pogledali!

Liam Harrison vs. Muangthai P.K. Saenchai

 Screenshot (youtube, One)
Liam Harrison i Muanghtai P.K. Saenchai odradili su meć za pamćenje na prošlom eventu ONE-a

Ako ne pratite evente ONE Championshipa u 2022. godini, možemo vam sa sigurnošću reći da ne znate što ste propustili. Gotovo svaka priredba ove vrhunske azijske borilačke promocije nudi pregršt nevjerojatno kvalitetnih i uzbudljivih mečeva, a ništa drukčije nije bilo niti proteklog petka.

Arian Sadiković u glavnoj borbi večeri izgubio je od Regiana Eersela u meču za prvaka ONE-ove lake kategorije u kickboxingu. Gledali smo vrhunskih pet rundi, a Sadiković je u drugoj bio jako blizu da završi sjajnog prvaka. Eersel je preživio taj nalet i na koncu je slavio jednoglasnom odlukom.

O toj borbi puno smo pisali, ali danas će fokus biti na muay Thai meču bantam kategorije koji se dogodio ONE Championship 156 priredbi. Britanac Liam Harrison (90-44-2) i Tajlanđanin Muangthai P.K.Saenchai (200-43-2) već prije samog meča, bili su jedni od favorita za borbu večeri. Meč je na kraju potrajao nešto više od dvije minute i završen je već u prvoj rundi. Ali kakva je to runda bila!

Mnogi mečevi koji potraju 15 ili 25 minuta, pruže manje akcije od onog što su nam u petak prezentirali Harrison i Muangthai. Čak pet nokdauna viđeno je u prvoj rundi, a dogodili su se u razmaku nešto većem od minute. Prvo je Muangthai dvaput slao Harrisona na pod, ali Britanac kao da se samo dodatno naljutio i uzvratio je još snažnije.

Tri nokdauna u jako kratkom roku upisao je Harrison, a Saenchai je meč izgubio pravilom tri nokdauna/brojanja unutar iste runde. Teško je riječima opisati što smo točno gledali u toj kratkoj, ali fantastičnoj borbi. Najbolje da se sami uvjerite u videu koji se nalazi pri dnu teksta. Zanimljivo je dodati kako je Harrison nagrađen dvostrukim bonusom za izvedbu te je kući otišao bogatiji za dodatnih 100 tisuća dolara.

Linker
14. travanj 2024 14:28