Regija

Briljantni Uroš Medić na UFC 259 priredbi slavio ekspresnom i eksplozivnom završnicom

Uroš Medić
 Screenshot
Uroš Medić posao protiv Aalona Cruza zapravo je riješio već u prvoj minuti njihove UFC 259 borbe

Teško je bolje novi srpski borac u UFC-u mogao odraditi posao u svom prvom službenom nastupu u Octagonu. Uroš Medić u borbu protiv Aalona Cruza ušao je eksplozivno, a jednako tako je borbu i završio. I zapravo je sve trebalo biti gotovo krajem prve minute, da sudac nije bespotrebno pustio akciju još 40-ak sekundi, tijekom kojih smo gledali samo Cruzove pokušaje preživljavanja.

Iako je Medić inače borac koji od prvih trenutaka borbe žestoko napada, ovog puta je Cruz odmah zauzeo sredinu, ali vješto je "Doctor" izbjegao početnu agresivu. Tek desetak sekundi trebalo je da Medić pokaže koliko i što može te je putem nekoliko udaraca nogama svom protivniku najavio što ga čeka. Nakon toga je Cruza pogodio desnim krošeom, što je dovelo do toga da Amerikanac ulazi u rušenje. Medić to brani kroz klinč, a onda unutar njega dolazi do pozicije za dva udarca lijevom rukom. Prvim je Cruza odvojio od sebe, a drugim ga ozbiljno ugrozio. Uzdrmani borac počeo se kretati unazad, što Medić koristi za leteće koljeno, nakon čega se akcija seli na pod.

Veliku je štetu srpski borac krenuo nanositi svom protivniku i očekivao se prekid na isteku prve minute, no sudac Mark Smith odlučio je Cruzu dati priliku da se vrati u borbu. No, zapravo je samo doveo do bespotrebnih batina koje je poraženi borac primio, da bi nakon otprilike sto sekundi borbe istu ipak prekinuo.

Uroš Medić napravio je ono što je najavio i potvrdio je kako Srbija ovog puta u UFC-u ima borca koji itekako ima što za reći i pokazati, a ovakvim stilom borbe bi vrlo brzo mogao dobiti i globalnu pažnju. Nema sumnje kako ovakav nastup može dovesti do vrlo brzo ugovorene iduće borbe, što bi možda bilo i najbolje za njega. Nakon ovakvog dojma, najbolje bi bilo pokušati isti nadograditi.

Linker
06. listopad 2021 03:11