Regija

Bruno Knježević sutra je na ispitu karijere: Čeka ga njemački boksač koji je na pragu top 50

Artur Reis i Bruno Knježević (desno)

 Bruno Knježević
Sportska Dvorana u Velikoj Gorici poprište je zanimljive boksačke priredbe planirane za sutra navečer

Zanimljiv boksački event održat će se sutra navečer u Velikoj Gorici. Radi se o svojevrsnom memorijalu Danijel Kalanj, a više o liku i djelu pokojnog Kalanja možete pročitati OVDJE.

No, vratimo se na sami event. Glavna borba večeri na eventu u Velikoj Gorici nudi vrlo zanimljiv obračun. Neporaženi hrvatski boksač Bruno Knježević (6-0) naći će se na ispitu karijere, i to kakvom! 29-godišnjeg Knježevića čeka meč protiv njemačkog boksača Artura Reisa. Reis iza sebe ima devet pobjeda u jednako toliko nastupa, a čak sedam ih je upisao nokautom.

30-godišnji boksač iz Njemačke zauzima 62. mjesto na Boxrecovoj ljestvici, u poretku boksača super srednje kategorije. Usporedbe radi, Knježević je trenutno 312. u tom poretku i pobjedom protiv Reisa napravio bi ogroman iskorak te bi se približio ulasku u top 50.

Knježević je trenutno posljednji nastup odradio u šestom mjesecu ove godine. Tehničkim nokautom u petoj rundi porazio je Marka Szilarda Bogdana (2-0). Pet od ukupno šest svojih pobjeda, Bruno je upisao prekidom. Jedino je Micheal Obin (5-12-0) izdržao do samog kraja, a Knježević i Obin borili su se prije godinu dana u Zagrebu.

image

Bruno Knježević

Bruno Knježević

Artur Reis odradio je čak četiri nastupa ove godine. Slavio je u sva četiri, a tri pobjede upisao je prekidom. Posebno impresivno djeluje pobjeda iz 10. mjeseca ove godine. Reis je nokautom u prvoj rundi porazio Davidea Faracija, boksača koji je u taj meč ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 16-1-0. Reis je uistinu ozbiljan boksač i ako ste u mogućnosti, nemojte propustiti ovaj sjajan meč u Velikoj Gorici. Njemac iza sebe ima i kickboksačku pozadinu, a trostruki je WAKO prvak svijeta.

Knježević i Reis uspješno su odradili današnje vaganje. Hrvatski boksač na vagu je stao sa 76 kilograma, dok je Reis bio kilogram teži od našeg boksača.

image

Artur Reis i Bruno Knježević (desno)

Bruno Knježević

Sutra u Velikoj Gorici nastupit će i jedan od naših najiskusnijih profesionalnih boksača. Ivica Bačurin (33-14-1) boksat će protiv Demira Gulamića (3-6-2) iz Bosne i Hercegovine. 40-godišnji Bačurin u ring se vratio ove godine, nakon četiri godine izbivanja iz ringa. Dva nastupa odradio je Ivica u 2022. godini i u oba je slavio prekidom.

Bačurin je inaće boksač koji je ring dijelio s veličinama kao što su Joe Joyce, Murat Gassiev, Francesco Pianeta, Tony Bellew, Dillian Whyte itd., a s mnogima je dočekao kasne runde ili sami kraj borbe i nije bio lak zalogaj. Radi se o boksaču zbilja bogatog iskustva, a čak 22 pobjede u karijeri upisao je nokautom.

Gradska Sportska Dvorana u Velikoj Gorici ugostit će ovaj event sutra (17.12.) od 18:30h. Cijena ulaznice je 50 kuna, a dodatne informacije o samom eventu možete potražiti i na Facebook stranici samog eventa kojoj možete pristupiti OVDJE.

Linker
22. travanj 2024 04:23