Regija

‘Želim krvavi rat, vrijeme je za novog prvaka iz Hrvatske!‘: Pogledajte sučeljavanje Erslana i Ibragima

Ivan Erslan (lijevo) i Ibragim Chuzhigaev

 Screenshot (youtube, Ksw)
Poljske Gliwice sutra će ugostiti daleko najveću i imenima najzvučniju KSW-ovu priredbu u 2022. godini

Nakon što su ranije danas uspješno odradili službeno vaganje za sutrašnji KSW 77 event, Ivanu Erslanu, Ibragimu Chuzhigaevu i ostalim sudionicima KSW 77 eventa ostalo je izaći još jednom na pozornicu i odraditi posljednja sučeljavanja prije nego se sutra nađu u kavezu.

Podsjećamo, svi borci uspješno su prošli vagu, pa tako Erslan i Chuzhigaev također. Hrvat i Čečen bore se za titulu u poluteškoj kategoriji (-93 kg). Chuzhigaev brani titulu, a na vagu je stao s točno 93 kilograma, dok je Erslan bio na 92,8 kilograma.

Ogromna razlika u kilaži dvojice boraca nastala je među sudionicima glavne borbe večeri. Mamed Khalidov, borac koji je većinu karijere proveo u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, odlučio se obračunati s Mariuszom Pudzianowskim, ogromnim poljskim ‘‘strongmanom‘‘. KSW je ovaj meč nazvao ‘‘Najvećom borbom u povijesti KSW-a‘‘, ali mnogi se pitaju koliko smisla imaju borbe u kojima razlika u kilaži iznosi 24,2 kilograma.

Pudzianowski je težio 117,5 kilograma, dok je Khalidov na vagu stao s 93,3 kilograma. Unatoč tome, Khalidov je favorit prema kladionicama (1,70-2,15) koje očito više vjeruju u njegove vještine, nego u fizikalije Pudzianowskog.

Što se samih sučeljavanja tiče, nisu se očekivali nikakvi veći problemi i naguravanja među najzvučnijim imenima, jer animoziteta nije bilo niti ranije ovog tjedna. Khalidov i Pudzianowski cijeli tjedan dobro se zabavljaju, a Ivan Erslan i Ibragim Chuzhigaev također nisu tip boraca koji će raditi takve scene na ceremonijalnim vaganjima. Erslan je nakon sučeljavanja ukratko poručio:

‘‘Vrijeme je za krvavi rat. Želim to i Poljska je spremna za novog prvaka iz Hrvatske!‘‘

Vrijedi izdvojiti da se u sunaslovnoj borbi večeri bore Sebastian Przybysz i Jakub Wiklacz, a ulog je ‘‘Sebićeva‘‘ titula u bantam kategoriji.

Event započinje sutra (17.12.) od 19:00h, a Erslanov meč deveti je po redu. Dakle, Ivan će se iza 22:00h boriti za KSW-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Snimku ceremonijalnog vaganja pogledajte u videu pri dnu teksta, a kompletne rezultate službenog vaganja možete pročitati OVDJE. Sretno Ivane!

Linker
23. travanj 2024 08:51